Aleea artiștilor
Artiștii nu sunt înmormântați de-a lungul unei singure alei. De fapt, este un perimetru unde se află mai multe morminte ale unor actori, cântăreți, compozitori, sportivi, pictori sau sculptori români.
Printre mormintele artiștilor se află: mormântul Andrei Călugăreanu - o mare artistă ale cărei cântece au devenit șlagăre, Anca Parghel - cântăreață de jazz, Maria Tănase-a privighetoare a muzicii populare, Adrian Pintea - un mare actor român, Amza Pellea- unul dintre numele marcante ale teatrului și cinematografului românesc, Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică, Lia Manoliu- o mare atletă etc.
.
Pe Aleea Scriitorilor este aglomerație mare. Vizitatorii, dotați cu aparate foto performante, sau măcar cu camera telefonului mobil, se înghesuie la mormântul lui Eminescu. Sub tei, la piatra funerară unde își doarme "somnul lin" poetul național, este mereu plin de flori. "De la Nistru pan' la Tisa" tot românul a auzit de Mihai Eminescu, și de aceea, oameni, tineri și bătrâni, vin în pelerinaj, pentru a-și exprima respectul și admirația pentru marele poet.
Alături îi stau confrații poetul George Coșbuc, dramaturgul Ion Luca Caragiale, marele istoric și critic literar Nicolae Iorga, scriitorul Mihail Sadoveanu, tânărul poet Nicolae Labiș, poetul Nichita Stănescu și marele scriitor Marin Preda. Îți vine să calci ușor, să nu-i trezești din somn, să nu-i deranjezi. Din când în când se mai aude în depărtare un bocet de femeie sau o pasăre țipând a moarte. Daca te oprești și iei loc pe băncuța de lângă morminte, parcă îi și auzi pe poeți vorovind sub patura de flori: „Ce s-a mai schimbat Bucureștiul și oamenii lui!“.