Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 9

Passion skapar ...

176

Artiklar om varumärkesarbete, kreativt ledarskap, marknads-organisationens utveckling, digitalisering, byråer, forskning, studier, undersökningar, personintervjuer, goda exempel och avskräckande misstag. Hittills.

.

Sen kan du söka i fritext på www.svemarknad.se eller leta igenom tidigare utgåvor här.

”Be om ursäkt, rätta till felet, eller rätta till felet och ge något extra.”

Tomas Dalström vet att det är lättare än man tror att göra fel. Men också att göra rätt.

Trender & Tendenser, januari 2020 9

”Kreatviteten kräver en spelplan och en ram med vår strategi har vi skapat tydligare förutsättningar. Vi säger att vi som ledning äger ramen, men det är ni som är närmare verksamheten som äger spelet och

spelplanen."

Foto Yasuargi Pressbilder

"Jag vill att våra gäster ska kunna varva ned så pass mycket att de hittar sin inneboende kraft. Det är när vi verkligen kan koppla bort den vanliga världen för ett tag som vi återfår vår energi. Det Yasuragi erbjuder ska syfta till att lugna ned nervsystemet, stresspåslag och göra oss mer benägna att ta hand om oss själva, andra och jorden. Det är det vi kallar en Yasuragieffekt

säger Per Keller”

Yasuragi satsar på att bli så hållbart som möjligt med syfte att ta samhällsansvar, ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Just nu pågår ett omfattande arbete att säkerställa processerna internt. De är sedan länge en Svanenmärkt anläggning. Visionen är tydlig - Yasuragi ska leda utvecklingen i sin bransch inom hållbarhet utifrån värdegrunden; RESPEKT, ENKELHET, NYFIKENHET OCH TILLIT och målet är att bli klimat positiva inom fem år. Just nu pågår arbetet med att bl a mäta påverkan av energi- och vattenförbrukning, samt matavfall för att sedan gå in i processen att minska klimatpåverkan av dessa. Utöver detta ska alla levernatörer genomlysas ur ett klimatperspektiv. Under våren fördubblade Yasuragi sin solcellspark och ser nu över ytterligare teknik för att på olika områden minska klimatpåverkan.

"Alla delar i konceptet syftar till att få gästen att öppna sina sinnen, bli mer kreativ och få nya insikter, oavsett om du besöker oss privat eller för en konferens med jobbet .Vi har designade mötesrum, alla med dagsljus och utsikt mot naturen.

Mat är en viktig del av den helhetsupplevelse vi vill skapa. Vi har tre olika restauranger, en klassisk Teppanyaki med stekbord, en à la carte och numera även vår helt plantbaserade restaurang Saishoku. För oss är det viktigt att visa på alternativ som är både hälsosamma och hållbara för planeten. Vi minskar successivt serveringen av rött kött och serverar nu endast 3% av detta under ett helt år.

säger Per Keller "

Text Carina Englundh