Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 8

8 Trender & Tendenser, januari 2020

”Be om ursäkt, rätta till felet, eller rätta till felet och ge något extra.”

Foto Hasseludden

vd Per Kelller, foto Yasuragi pressbilder

Ny energi på Yasuragi

Vd Per Keller leder det japanska bad- och konferenshotellet Yasuragi  i Nacka, utanför Stockholm sen i april 2019. Per kommer närmast från Hotel C, där han verkat som vd och dessförinnan har han haft flera vd-uppdrag både inom och utanför koncernen. Trender och Tendenser träffade Per för att ta pulsen på hur han ska utveckla det starka varumärket och konceptet Yasuragi.

Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande aktiviteter. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där hälsosam mat influerad av de japanska köken serveras samt en takterass på 500 kvm och japansk trädgård. Anläggningen drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality. Yasuragi öppnade 1997 och den ursprungliga byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.

"Grunden i konceptet Yasuragi handlar om att se till hela människan och skapa den värdefulla återhämtning som behövs för att vi ska kunna leva  långsiktigt hållbara liv. Yasuragi hämtar inspiration från valda delar av den traditionella japanska kulturen och filosofin. Det jag vill är att ytterligare förstärka det mänskliga mötet och skapa en helhetsupplevelse som omfamnar våra gäster och ger en bestående effekt säger Per Keller"

Yasuragi har fått en ansiktslyftning för ett par år sedan och den nya miljön präglas fortsatt av det japanska där den omkringliggande skärgårdsnaturen får ta plats. Miljön är intim, varm och det finns många ytor att hitta sin egen avskilda plats att koppla av på. På Yasuragi bär alla en Yukata - en traditionell japansk bomullsrock under sin vistelse. Denna får gästerna sedan behålla som ett minne av Yasuragi och en påminnelse om att skapa återhämtning i vardagen.

Under hösten fick den gamla ikoniska blåvita yukatan, som blivit synonym med varumärket Yasuragi en ny skepnad. Den nya bomullsrocken är designad unikt för Yasuragi och har en mer exklusiv och japansk känsla än sin föregångare. Den nya pryds av det uråldriga, geometriska mönstret Asanoha, föreställande stiliserade hampablad. Växten hampa anses i Japan stå för tillväxt och ett långt starkt liv.

Det japanska badet, som byggdes om helt under 2017, är hjärtat i konceptet och inleds i tvagningsrummet med tvagningsritualen. Därefter väntar olika platser för avkoppling t ex varma källor ute och inomhus med 40 grader, stora varmbadet som håller 34-36 grader, kallbad, kolsyrebad och ångbastu med salt. Det finns även en torrbastu med temperatur på 65-80 grader, en sovbastu och ett fotbad som håller 38 grader. I anslutning till badet finns ett tyst rum, en telounge och behandlingsrum för avkoppling i lugn och ro.