Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 10

10 Trender & Tendenser, januari 2020

Ett varumärkes högsta dröm måste väl vara att få människor att jaga ens logotyp?

Marknaden för branded entertainment och gamification växer stort och idag laddar ca 2,5 miljarder människor ner mobilspel och mobilspelsmarknaden är den snabbast växande branschen i världen. Gamification används i marknadsföring och är en av framgångsnycklarna för att skapa kundengagemang och lojalitet, och kan till och med bidra till ett företags produktutveckling genom t.ex. quiz:ar.

Gamification passar dessutom alla åldrar. Trender och Tendenser har träffat vd, och grundare Filip Tröger tillsammans med marknadschefen, Linda Nyberg på underhållningsplattformen Flarie. Bolaget startade 2016 och har haft en fantastiskt start, där man fördubblat omsättningen senaste året och nu har över 20 anställda.

Flarie är en underhållningsplattform, där Flarie-appen är den mest kända delen med snart 900 000 användare i Sverige. Appen, som är gratis att ladda ner, har idag ca 70 olika speltyper där stora varumärken annonserar i form av brandade spel. Genomsnittstiden i appen är ca 22 minuter per dag och det är lika många män som kvinnor som spelar. Pressbyrån är en av de kunder som varit längst i appen och har fått över 620 tusen besökare till sina fysiska butiker tack vare Flarie. En konvertering som inte går att få någon annanstans idag. Bonus för Pressbyrån är att nio av tio av kunder gör ett merköp. Koden eller erbjudandet som driver kunden till butiken har användaren växlat in för de Flarie Coins man samlar på sig i form av poäng i appen. För Flarie Coins får man erbjudanden i form av produkter och tjänster, och i appen sker över 150 000 transaktioner i månaden.

Flaries teknologi möjliggör även för annonsörer att nå ut med sina brandade spel på andra plattformar som på en hemsida eller i en kundapp, eller till och med direkt i displayannonsering. Utöver detta finns det också möjlighet att få insights för annonsörerna där man via appen kan ställa frågor om t.ex. produkter som användarna hämtat ut och t.o.m. använt. Kunder som Unilever kan därigenom då produktutveckla utifrån den datan de får från Flarie, utöver engagemanget dem får från de brandade spelkampanjerna.

"Min erfarenhet när jag annonserat i olika medier var att jag var glad om jag fick en budskapserinran på 2-5 procent. I Flaries app snittar man på 58 procent, eftersom användarna är aktiva och hänger många minuter med varumärket medan de spelar, säger Linda Nyberg".

”Flarie är en app där användarna spelar olika spel och får riktiga belöningar. I appen bjuds varumärken in att umgås med användarna på ett helt naturligt sätt utan att avbryta. Varumärket får ett designanpassat spel där de även på olika sätt kan inkludera önskade kampanjbudskap. Vår ambition är att bli världens ledande underhållningsplattform”, säger Filip Tröger”.

Reklam som underhåller

Foto Flaires pressarkiv

Foto Flaires pressarkiv