Excellentieprogramma PXL-Education : leraren met excellente X-factor
Hanne Luts PXL-Education werkveld en een onafhankelijke lector , die de student niet begeleidde , zetelt .
Inpassing Curriculum
Excellentieprogramma |
PXL-Education |
– |
9 |
studiepunten |
|
|
|
Extracurriculair – ‘ PXL honours : minor ’ – 3SP
− Student stelt eigen programma samen a . d . h . v . evaluatiecriteria en competentieprofiel
− Student legt nodige contacten voor het volgen van het programma
− Programma wordt goedgekeurd door coach
− Vraaggestuurde ondersteuning − Evaluatie a . d . h . v . portfolio met mondelinge verdediging voor coach
Intracurriculair – ‘ PXL honours : major ’ – 6SP
− Student volgt keuzemodule naar keuze
− Student behaalt extra doelstellingen à excellente doelen bovenop reguliere doelen van keuzemodule d . m . v . extra opdrachten en / of stage
− Evaluatie a . d . h . v . portfolio met mondelinge verdediging voor jury
2 de trajectschijf 3 de trajectschijf
FIGUUR 1 . INPASSING IN CURRICULUM
Het excellentieprogramma binnen PXL-Education bestaat uit twee delen gespreid over de tweede en de derde trajectschijf . Deze spreiding geeft ons enerzijds de kans om een goed zicht te krijgen op het profiel van de student en anderzijds geeft het de mogelijkheid om voldoende gewicht te geven aan het excellentieprogramma . In het reguliere curriculum vallen op deze manier geen opleidingsonderdelen weg .
Het eerste deel van het excellentieprogramma , PXLhonours : minor , dat opgenomen wordt in de tweede trajectschijf is extracurriculair georganiseerd en bedraagt drie studiepunten . Het komt dus bovenop het reguliere curriculum . Hierdoor heeft de student meer vrijheid om het programma in te vullen en hebben eventuele hindernissen in het parcours van het excellentieprogramma geen invloed op de studievoortgang of het afstuderen van de student . De student stelt voor dit opleidingsonderdeel zijn programma zelf samen , maar kiest hierbij wel uit de topics klasmanagement of zorg omdat dit als meest belangrijk naar voor kwam uit de bevragingen in het werkveld .
Het tweede luik van het excellentieprogramma , PXLhonours : major , wordt opgenomen in de derde trajectschijf . Het is intracurriculair georganiseerd en bedraagt zes studiepunten . In dit onderdeel kan een student een bestaande keuzemodule kiezen die aanleunt bij het topic dat hij koos in de tweede trajectschijf . De student volgt deze keuzemodule maar zal opdrachten en / of stage doen op een hoger niveau en / of van een verbredende of verdiepende aard .
Verloop proeftraject 2019 – 2020 T . K ., student LSO , project algemene vakken en informatica
T . kiest ervoor om diverse online modules te volgen om zichzelf te bekwamen in het efficiënt en pedagogisch en didactisch krachtig inzetten van Ipads in de onderwijscontext . Hij selecteerde hiervoor de gratis online leermodules van Apple met als doel het worden van een erkende ‘ Apple teacher ’.
Om dit project praktisch mogelijk te maken leende T . langdurig een recente Ipad van het V-lab uit . Op die manier moest hij geen bijkomende kosten maken .
A . M ., student LLO
A . schreef zich als externe in KDG Hogeschool in de banaba buitengewoon onderwijs in de modules “ autisme ; structuur in vrijheid ” en “ stotteren bij kinderen en jongeren ; van inzicht tot aanpak ”. Het gaat hierover vormingen in de hogeschool en praktijkopdrachten ter waarde van 4 studiepunten . Daarnaast doet A . nog extra research op eigen initiatief om zich nog meer te kunnen verdiepen en begeleidt ze kampen voor jongeren met ASS .
Ze schreef zich in als externe omdat de kost dan veel lager was dan wanneer ze zich als vrije student zou inschrijven .
S . V ., student LKO
S . V . schreef zich als externe in KDG Hogeschool in de banaba buitengewoon onderwijs in de module ‘ de leerzorg van de toekomst ’ aan KDG hogeschool ? Het gat hierover vormingen in de hogeschool en praktijkopdrachten ter waarde van 3 studiepunten .
Ze schreef zich in als externe omdat de kost dan veel lager was dan wanneer ze zich als vrije student zou inschrijven .
N . S ., student LSO , handel-burotica en Engels
N . S . koos ervoor om het OLOD " Levenslang leren en gelijke kansen " binnen de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen aan de KULeuven te volgen . Dit is een opleidingsonderdeel van 3 studiepunten van fase 1 van de academische bachelor pedagogische wetenschappen . N . schreef zich in als interuniversitaire student waardoor hij kosteloos de lessen kan bijwonen , het examen kan afleggen en toegang krijgt tot het online platform van de KULeuven . Door het ontstaan van de coronacrisis viel de mogelijkheid om echt fysiek te proeven van het leven aan de universiteit weg en haakte N . af .
Het hierboven geschetste verloop gaat enkel over de extracurriculaire module , de intracurriculaire module
39