Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 | Page 35

+ HJEMMEKINO » Reavon UBR-X200

Spilleren oppgir et dynamikkområde på 113dB , og det samme når det gjelder signal til støyforholdet . Den innebygde digitalkonverteren jobber med filer helt opp til 192kHz . Det kommer godt med når du skal spille av de høyoppløste musikkfilene du har på disk .
Bilde Spilleren viser bilder i HDR10 og Dolby Vision , og har 4K skalering , True 24p Cinema og selvsagt egen innstilling av bildekvaliteten .
Bildekvaliteten er glimrende slik den er på de fleste UHD-spillere , men i forhold til en rimeligere Sony jeg har for testbruk , er den nok et ganske drøyt steg opp . Fargene er naturlig og rolige samtidig som bildet er meget skarpt tegnet opp og med strålende dybdeskarphet . Fargeforløpninger og fargeoverganger er også meget bra gjengitt slik at bildet virker svært rent , rolig og helt fritt for støy .
Filmlyden er en viktig del av en universalspiller , og her overgår den lett Sony-spilleren med et stort , bredt og veldig godt sammenhengende lydbilde med nesten skremmende gode og livfulle detaljer , og en naturlig og troverdig fargepallett . Det interessante er at du ikke behøver å røre innstillingene for å få det til . Spilleren spiller fremragende rett opp av esken , og det er slik det skal være . Ønsker du deg noe annet er det mer enn nok å skru på , for litt bildemessig skreddersøm .
Du skal likevel ha en god til veldig bra skjerm eller projektor , og et ditto hjemmekino-anlegg , for å få fullt utbytte av denne spilleren , og kanskje særlig hvis du ikke tenker å kombinere filminteressen din med musikk på det samme anlegget .
Reavon UBR-X200 er åpenbart en stødig og god spiller , og er du ute etter en skikkelig bildeformidler og synes UHD-spillerne fra LG , Sony , Panasonic og andre blir for pinglete er dette veien å gå .
Musikk
Det er lett å glemme at dette også er en framifrå CD-spiller . Den har utmerket oppløsning og spiller med et bredt , åpent og luftig lydbilde . CD-lyden er balansert og med et ganske solid fundament i bunnen .
Målt mot rimeligere Blu-ray-spillere er dette roligere , mer avslappet og med mye bedre dynamisk kontrast . Det litt grå skydekket som ligger over lydbildet til Sony-en forsvinner , og erstattes av et lyst , trivelig og engasjerende lydbilde med god balanse og en kjapp , rytmisk og stram bass .
Brukt som drivverk blir det mindre forskjeller fra Sony-en til denne , men som vanlig er det slik at allsidigheten øker , og den takler også mer komplekse lydbilder uten å rote det til når dynamikken , volumet og antall instrumenter øker . Lyden er også kjapp , ganske energisk og svært presis , og den har en omgang med stemmer og kanskje
35 Stereo + 7 / 21