Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 | Page 34

+ HJEMMEKINO » Reavon UBR-X200

34

GLIMRENDE SPILLER

Reavon er en 4K ultra-HD Blu-ray spiller som tilbyr highend bildeopplevelser til hjemmekino-entusiastene , men kan også tilby meget god ytelser til de som både spiller musikk og film , og behøver en skikkelig universpiller .
Tekst : Håvard Holmedal

Etter at Oppo brått bestemte seg for å kutte produksjonen av sine universalspillere , er det hyggelig å se at franske Reavon ser et marked for sine produkter . Det lages ganske få universalspillere som tilfredsstiller kravene til de mest ihuga hjemmekino-entusiastene , men nå er altså Reavon UBR-X200 her .

Spilleren har allerede hanket inn en EISA-pris i hjemmekino-kategorien , og det gir forventninger til at dette er en skikkelig gjennomarbeidet spiller med høy kvalitet både på lyd og bildesiden .
Det er lett å dra sammenlikningen med nettopp Oppo , men dette er en spiller som etter alt vi har klart å sjekke ut , er bygget opp med annen elektronikk , digitalkonverter og drivverk , og altså ikke en videreføring eller en teknologi som bygger på spillerne til Oppo . Det finnes selvsagt alternativer , men så lenge Pioneer nesten er feiet bort fra markedet i Norge , er det ikke så mange igjen . Vi håper også at Reavon ikke er like utsatt for leveringsproblemene som enkelte opplever nå for tiden .
Denne fikser det meste
Som den ekte universalspilleren den er kan den spille av en lang rekke forskjellig formater . Det inkluderer selvsagt Ultra HD Blu-ray , men også vanlig Blu-ray , DVD og MKV i tillegg til bilder i JPEG , I tillegg kan du spille av musikk i formater som CD , SACD , DVD Audio , Flac og AIFF . Innholdet kan være lagret på sølvdisker , men du kan også koble til eksterne disker via DLNA eller USB .
På innsiden sitter det ikke mindre enn åtte Burr Brown DAC-er , MediaTek sin SoC ( system on a chip ), en Quad Core ARM-CPU og en ARM Mali- T860 MP2 GPU .
På baksiden finnes det et godt utvalg av tilkoblinger . Du har to HDMI-porter hvor en av disse er kun for lyd , USB-inngang og coax og optisk ut for de som ønsker å benytte den tilkoblet en digitalkonverter for avspilling av musikk . Den kan selvsagt også brukes med de innebygde DAC-ene og da kan du velge mellom balansert XLR eller vanlig RCA ut . Du finner også analoge utganger for 7.1 eller 5.1 .
Heldigvis har Reavon også gjort spilleren ganske kjapp å bruke , og den starter også opp relativt raskt , selv om det finnes spillere som er enda kjappere . Menyene er brukervennlige og oversiktlige , og spilleren er gjennomgående brukervennlig og grei .
Kabinettet er solid bygget , og du gir deg god material- og kvalitets-følelse rett opp av esken . Her er det ikke mye blikklyder , og spilleren virker solid dempet . Forholdsvis tykke materialer rundt det hele , og en 3mm tykk stålplate sørger for stivhet og stabilitet . Strømforsyningen henter kraft fra en stor ringkjernetrafo med militære spesifikasjoner , og lyddelen nyter i tillegg godt av kondensatorer i audiofil kvalitet .
7 / 21