Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 | Page 47

+ HIFI

» System Audio legend 40.2 silverback
Oppskriften til System Audio Hva har så System Audio gjort for å tilpasse seg dette helt nye markedet ?
Oppskriften ser ut til å være : Ta en serie av høyst velfungerende eksisterende høyttalere , bygg dem om til aktiv drift , få det til å spille vesentlig bedre og dypere i bassen enn eksisterende modeller , gjør noe gode valg når det gjelder utstyr og teknologi – som kundene etterspør , lag en god app og engasjer deg sterkt på sosiale medier for å nå nye musikk og lydinteresserte . Bingo !
Det er en virkelig stor fordel med aktive høyttalere . Konstruktøren får full kontroll helt fra kilden og frem til lyden når elementene , og overlater dermed ingenting til tilfeldighetene og i hvert fall ikke til kunden som kjøper høyttalerne . Ole Wittøft , mannen bak System Audio mener også at forsterkerens spiller en mindre rolle enn tidligere . Den må være bra nok , men hvordan det spiller og hvordan systemet oppfører seg blir endelig justert og tilpasset i systemet DSP . Egentlig kan han få det til å spille akkurat som han vil . Mykt , pent og litt varmt , eller iskald , hardt og superpresis – eller alt mulig midt imellom . Og så kan han i tillegg lage flere mulige versjoner , med litt forskjellige klangbalansen , som kunden selv kan eksperimentere med . Det er snart ikke lenger spørsmål om hvordan høyttaleren spiller , men hvordan du vil den skal spille .
Både aktiv og trådløs
Høyttalerne kan brukes som en vanlig aktiv høyttaler med innebygde forsterkere , elektronisk delefilter og en DSP . Det er spennende nok i seg selv , men høyttaleren blir fullt trådløs med en enhet System Audio kaller Stereo Hub . Det gjør høyttalersystemet ditt fullt trådløst , men gir deg også fordelene av flere innganger . Da får du HDMI ( ARC ), 3 x optiske innganger , en digital coaxinngang og USB . I tillegg en minijack og en phono RCA analog inngang .
På den trådløse siden er det Google Chromecast , Apple AirPlay , Bluetooth , DLNA . Spotify Connect og alt kan strømmes opp til 24bit / 192kHz . Underveis i testen kom også nyheten og den samtidige oppgraderingen til Spotify Connect lossless .
Høyttalerne kommuniserer trådløs via WiSAstandarden . Den kommer vi til å se mye mer til
47 Stereo + 5 / 21