Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 | Page 46

+ HIFI » System Audio legend 40.2 silverback

46 DISSE BLIR BARE BEDRE OG BEDRE

System Audio legend 40.2 silverback har vi testet tidligere , men lydopplevelsen er på et langt høyere nivå . Hva har skjedd siden vi kåret den som årets høyttaler ?
Tekst : Håvard Holmedal

Det er liten tvil . Fremtidens hifi er ikke et par svære høyttalere stående midt ute på gulvet , et antall separate komponenter i racket og en solid knute med kabler liggende rundt på stuegulvet . Derimot er det solid regnekraft , programvare , nye muligheter for akustisk tilpasning og større kontroll over signalkjeden som gjelder .

Enten de aktive høyttalerne kommer med eller uten trådløse muligheter , gjør de det mye enklere å få et stereosystem inn i stua , og de beste er såpass kompakt at de heller ikke roter for mye til i godt møblerte hjem .
Hadde det ikke vært for at mye av tiden går med til å høre på passive høyttalere , hadde jeg snudd opp ned på hele systemet mitt øyeblikkelig , og begynt å se etter løsninger som dekker hele familiens behov for trådløse muligheter og TV-lyd , i tillegg til lydkvaliteten som skal til når far skal sette seg ned i godstolen og lytte . på suksessen til KEF LSX og LS50 Wireless , og nå også System Audio som virkelig har fått drag på businessen etter introduksjonen av Silverbackhøyttalerne .
Kravet fra kundene er imidlertid det samme som med omtrent alt annet . Hvis jeg ikke tror jeg klarer å sette det opp og bruke det , blir det null handel – og faren er relativt stor for at hen heller ikke kjøper noe annet lydutstyr , men går rett over gaten og kjøper seg el-sykkel .
Har det stoppet litt opp ?
Det er fortsatt litt å gå på når det gjelder høyttalere og elektronikk , men skal du holde deg på samme prispunkt er det ikke så voldsomt store forandringer du kan gjøre . Produsentene filer og sliper litt her og der , men systemenes innebygde begrensninger , og da særlig høyttalerne , hindrer de store fremskrittene .
Da må det tenkes nytt , og det er det mange av høyttalerprodusentene som gjør . Vi kommer alltid til å ha passive systemer , men skal hifi ut til nye kunder som er vant med å leve halve livet med nesa ned i mobiltelefonen er det helt andre ting som etterspørres . De høyttalerprodusentene som har gått for aktive løsninger har da også , i enkelte tilfeller , hatt en fantastisk suksess internasjonalt med aktive og smarte høyttalere . Det går foreløpig litt tregt her Norge , men det er ingen grunn til at det ikke kommer til å smelle her også . Se bare
Stereo + 5 / 21