Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 | Page 48

+ HIFI

» System Audio legend 40.2 silverback
fremover på grunn av dens fleksibilitet og brukervennlighet . Fra Stereo Hub til høyttalerne sørger WiSA for en kontinuerlig digital strøm uten forsinkelse eller såkalt latency , og ikke pakkene som andre codec-er benytter seg av .
En mer enn brukbar romkorreksjon er også blitt standard , og den foregår via System Audio sin app og den mikrofonen i mobiltelefonen din , og krever at du går litt rundt i rommet og registrerer de målesignalene som kommer fra høyttaleren . Tro meg når jeg sier det virker . Faktisk så til de grader at det ikke er noen vei tilbake når du først har begynt å bruke det .
RAM Tweaks Så er det over til en ganske unik nyhet . Nemlig RAM Tweaks . Disse kan du laste ned på en minnepinne og installere på høyttaleren for å få den til å oppføre seg , og låte litt annerledes .
Her er et etter hvert blitt syv stykker å velge mellom . Den originale RT100 , RT100max som gir deg hele 50 % mer effekt , eller kanskje RT175 som har en mer klar og detaljert lyd .
Den nye versjonen som anbefales nedlastet hvis du har kjøpt høyttalere som er produsert før 15 mars 2021 , er RT200x som bringer med seg mer detaljer og en mer presis lydsignatur . Den kan du også få i max-versjon med 50 % mer effekt . I tillegg har du RT250 som gir en mer analytisk lyd og RT300 som tar det analytiske enda lenger .
Vi likte godt den første versjonen , men den nye RT200x gjør at Legend Silverback 40.2 låter enda bedre med høyere presisjon og et enda rikere og mer sofistikert lydbilde .
Bassen er imponerende dyp Utgangspunktet for denne høyttaleren er en System Audio Legend 40 , og har du et par kan du faktisk oppgradere den til aktiv drift for bedre og dypere bass , bedre dynamikk , flere detaljer og en mer homogen spillemåte fra bunn til topp .
Bassen er det mange som er opptatt av , og den aktive versjonen legger på seg over en halv oktav i bassen slik at den forholdsvis kompakte 40.2 Silverback høres ut som en kraftfull og stor gulvstående høyttaler . Bassen er adaptiv , og det betyr at den har en nøye beregnet loudness-effekt når du spiller lavt , og at balansen endres mot noe vi kanskje kan si er mer nøytralt når du spiller høyt . Den fortsetter likevel å spille dypt , stramt og kontrollert , og med et imponerende fundament . Hjemme hos meg blir det mer enn nok bass uansett volum , og det kunne fort gått galt , men bassen er veldig presis og rytmisk korrekt slik du nesten bare kan få til med en aktiv høyttaler hvor du har full kontroll på fase og tid .
Jeg fant frem notatene fra forrige runde med høyttaleren for å se hva jeg spilte av musikk , og spilte Leonard Cohens You Want It Darker for tusende gang , eller noe . Stemmen til salige Leonard kan bli temmelig drøy hvis bassen blir for stor og voluminøs . Og det var den før jeg gjorde som System Audio gjerne vil jeg skal gjøre . Kjøre en enkel romkorreksjon . Den gjorde ingen ting med den deilige dypbassen , men strammet opp en god del , og flatet blant annet ut pukkelen som alltid oppstår på grunn av stående bølger mellom tak og
48 Stereo + 5 / 21