Stereo+ Stereopluss.no 3/2021 | Page 18

+ GADGETS » Focal Clear Mg

18

EN GLIMRENDE HODETELEFON

Focal har gått et langt skritt videre med sine Mg-versjon av clear og klart det ingen andre har fått til tidligere , og lage en stor dynamisk membran i magnesium . Hva det gjør for lyden blir umiddelbart klart når du plasserer dem på hodet og trykker play for aller første gang .
Tekst : Håvard Holmedal

Det er ikke mange år siden Focal lanserte sin første Clear-modell . Den var et friskt pust med sin dynamiske lyd og flotte bass , men selv om den på flere områder ga konkurrentene noe å tenke på , fantes det fortsatt mange modeller hodetelefoner der ute , som var mer presise og oppløste i den aller øverste diskanten , og opplevdes som ennå mer luftige og åpne .

Lekkert design Jeg synes den forrige designen til Clear var bra , men nå er den enda litt skarpere , enda litt mer ekslusivt og det er benyttet ekte skinn , aluminium og rustfritt stål for å forme det flotte og ganske oppsiktsvekkende designet . Bikube-designet på utsiden av klokkene er stilig , men i og med at disse hodetelefonene er av den helt åpne typen , fungerer dette også med å gi klokkene fullstendig fri gjennomgang for luften som beveger seg på baksiden av elementet . På den måten har luften som membranen må flytte på samme motstand over hele membranarealet . Den samme bikubeformen finner du på innsiden , men i rustfritt stål .
Selve bøylen og klokkene er dekket av perforert mikrofiber som gjør det ikke blir klamt og svett der det er hudkontakt , men som samtidig tetter slik det skal rundt øret .
Hodetelefonen kommer med en flott laget bæreveske og i den finner du en 4 pins balansert kabel og en kortere utgave med 3,5mm for bruk på bærbare og stasjonære enheter . Det følger også med en adapter til 6,3 mm stereojack .
Magnesium For å gjøre enda et lydmessig løft , tenker vi at de startet relativt umiddelbart å forske på hvordan de kunne gjøre elementet enda lettere , men fortsatt beholde stivheten . Etter sigende skal du ha holdt på i fire år og forsket på forskjellige legeringer for å se hvor lav masse de kan lage membranen i , uten at den starter å bryte opp , og uten å skifte teknologi til magnestater eller begynne å leke seg med flere elementer inne i klokkene , slik vi husker fra den sammenliknbare hodetelefonen fra Technics EAH T700 som hadde en ekstremt lett diskant-driver plassert skrått inn på forsiden av hovedelementet . Membranen er laget av magnesium , og det er
3 / 21