Stereo+ Stereopluss 9/2021 | Page 15

+ HIFI

» Primare NP5 Prisma MK2
enhet er både grå og matt sammenliknet med NP5 , selv om de altså sender ut et digitalt signal ? Samtlige enheter er koblet direkte til hver sin digitale inngang på Hegel HD30 , og det er både kjapt og enkelt å koble frem og tilbake for å sammenlikne .
Tilbake til NP5 . Den er koblet til et kablet nettverk via en switch , og til Hegel HD30 via en coax digitalkabel . Testen foregår via Roon , som jeg alltid foretrekker – hvis produktene jeg har inne er innlemmet i Roon-systemet . Det gir full oversikt over hva som skjer hele veien fra musikktjeneste til endepunkt , og det er enkelt å sitte i sofakroken å koble frem og tilbake mellom forskjellige avspillingsenheter .
Smart og praktisk Det første jeg noterer er at dette er en praktisk , brukervennlig og smart liten streamer . Allerede få minutter etter at NP5 mkII er koblet opp er den glemt . Den finnes kun i Roon-appen , og direkte fra musikktjenestenes ( Tidal og Qobuz ) egne apper . Den er kjapp til å koble mellom de enkelte tjenestene og tilbake igjen til Roon . Akkurat slik det skal være .
Så var det dette med lyden . NP5 låter åpent og presist , og ikke minst analogt og glatt . Det pleier å være et godt tegn på at enheten har kontroll på støy , jitter og analoge støykomponenter som kan forstyrre musikkstrømmen underveis .
Jeg spiller et antall sanger i den penere enden av skalaen , og må si at jeg får et ganske rikt og flott lydbilde når Phoebe Bridgers gjør You Missed My Heart med et stort og energisk lydbilde med stemmen til Bridgers som magisk midtpunkt dønn i midten av opplevelsen .
For meg fremstår NP5 Prisma som en ideell streamer i prisklassen , selv om den bommer på den kjøpegruppen som synes det er praktisk å ha Bluesound sine analoge utganger og HDMI-inngang for ( noen ganger veldig kranglete ) funksjonalitet med en TV .
Konklusjon
Primare NP5 mkII Prisma gjør det den skal , og er i all sin enkelhet akkurat det en hifi-entusiast på budsjett behøver . Den hadde sikkert vært enda mer praktisk med et display i front , innebygget DAC og et flottere kabinett , men Primare har etter min mening laget en fornuftig , enkel og brukervennlig liten enhet som spiller veldig fint .
VI LIKER :
• Brukervennlig
• Kjapp og fleksibel
• Spiller veldig bra
VI LIKER IKKE :
• Ikke noe til prisen
STEREO + MENER : Primare har med NP5 MK2 Prisma laget en smart og brukervennlig streamer . Akkurat det en hifi-entusiast på budsjett behøver .
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris
KARAKTERER

9,5

Primare NP5 Prisma MK2

9 8 10

Stereo +

PRIS :
Kr . 5 990 . -
IMPORTØR :
Lydglede AS
LINK :
www . lydglede . no
15 Stereo + 9 / 21