Stereo+ Stereopluss 9/2021 | Page 16

+ GADGETS » Technics EAH-AZ60

FLOTT JULEGAVE

Disse øreproppene fra Technics er ikke de mest jålete du kan finne på markedet , men de låter fint og støyreduksjonen er god .
Tekst : Håvard Holmedal

Technics har sin egen lydfilosofi og lager produkter som ikke alltid har den samme umiddelbare evnen til å imponere som andre produsenters produkter , men presisjonsinstrumenter skal og må få litt tid til å gå seg til , og med EAH-AZ60 er det hørbare forskjeller på hvordan de låter rett opp av esken , og hvordan de oppførte seg etter noen dager . Det er også den tiden det tar for å bli vant med den litt snille og høflige lyden , men som likevel har all informasjonen du behøver for en god lydopplevelse . Du må bare ha tid til å lytte .

VI LIKER :
• Nøytral og raffinert lyd
• God støyreduksjon
• Sitter godt

16

VI LIKER IKKE :
• Det finnes ørepropper med sprekere lyd
Bra støyreduksjon
Selv om vi kun snakker om et par ørepropper må de lydbringende elementene og de akustiske forholdene den sitter montert i , være nøye gjennomtenkt . I AZ60 sitt tilfelle sitter et avansert element med en 8mm stor membran i et nøye uttenkt akustisk kammer for at lyden fra baksiden av membranen ikke skal reflektere tilbake gjennom membranen og forstyrre den lyden som treffer ørene . Noe av den gjør det likevel , men det gjelder å begrense den så mye som mulig .
Huset til øreproppene inneholder i tillegg til membranene og de akustiske kamrene også hele 8 mikrofoner . En skal redusere vindstøyen når du snakker i telefonen via handsfri , en er en ren feedbackmikrofon , en er en talemikrofon , og så har du selvsagt mikrofonene som jobber som en del av støyreduksjonen . På AZ60 fungerer støyreduksjonen meget godt , og gjør jobben uten å sløre til lyden eller lage støy som sus , og annet . Støyreduksjonen tar bort solide mengder jevn omgivelsesstøy som vindsus og motorlyder i fly , jevn mumling på kontoret eller hjulstøy fra bussen , men i motsetning til andre vi har testet tar den også såpass med energi fra nærliggende stemmer og andre brå og uventede lyder , at du kan nyte musikken din i fred nesten uansett hvor du ferdes . Men som vanlig kan du også endre hvor mye og hvordan støyreduksjonen fungerer , og hvor mye fokus du har på omgivelseslydene .
Proppene sitter godt , og leveres med øretupper for de fleste øretyper . Du må gjerne eksperimentere litt for å finne den perfekte . Uten at tuppene tetter godt i øregangen kan du glemme å få særlig av den viktige bassen . Da blir all mellomtone og diskant lett ganske skrikende og masete , uansett hva slags kvalitet det er på gjengivelsen .
STEREO + MENER : Technics fortsetter å levere på det de kan aller best . Nøytral og balansert kvalitetslyd .
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris
KARAKTERER

8,4

9 9 8

Lydkvalitet
Technics har valgt å lage et nøytralt og nøkternt lydbilde med masse plass til detaljer og med god plass mellom de enkelte instrumentene i lydbildet . Lyden blir
9 / 21