Stereo+ Stereopluss 9/2021 | Page 14

+ HIFI

SMART STRØMMEBOKS

Primare er en av produsentene som har integrert streaming i flere av sine produkter , men med sin NP 5 Prisma mkII har du løftet ut streaming-elektronikken og lagt den i et eget kompakt kabinett .
Tekst : Håvard Holmedal
» Primare NP5 Prisma MK2 Streamer

14

Det har blitt et imponerende antall slik spillere etter hvert , og det er bare å se i retning av Bluesound , Sonos eller Yamaha for å finne enheter med rike muligheter for streaming og som samtidig er mulig å knytte sammen med et helt økosystem av høyttalere og annet utstyr .

Lett å sette opp
I motsetning til de nevnte merkene over har ikke Primare laget sitt eget proprietære system , men henger seg på teknologien i Google Home . Det gjør den særdeles enkel å sette opp via Google Homeappen , og når den først er oppe og går på enten det kablede eller trådløse nettet finner du den som avspillingsalternativ i appene til musikktjenestene .
Den er også Roon-ready , og kan dermed brukes som et endepunkt for alle Roon-brukerne der ute . Den har hires streaming , og har MQA passtrough i tillegg til Spotify Connect , AirPlay 2 , Chromecast built-in , Bluetooth , tilgang til over 160 strømmetjenester , selv om du høyst sannsynlig kun bruker Tidal eller Qobuz , og støtte for USB / harddiskavspilling . En USB-kontakt på baksiden gjør at du kan koble til en ekstern harddisk . NP5 er også mulig å stemmestyre , men da må du ha en enhet som har mikrofon og er utstyrt med Google Assistant .
Primare har valgt å lage kun en streamer , og har ikke utstyrt den med en egen DAC slik at den enkelt kan kobles analogt til en forsterker . I stedet må du ha en digitalkonverter ( DAC ) mellom NP5 Prisma og en integrert forsterker eller forforsterker .
Enheten er ikke mer enn 143x125x36mm ( BxDxH ) og kan trygt legges i en skuff eller gjemmes bort bak hylla . Det er ikke noe display eller andre ting du behøver tilgang til når den først står oppkoblet og spiller .
Bra spilledåse
I stedet for å dytte inn en DAC og en analogdel i enheten slik de fleste andre har gjort , har absolutt alle pengene gått til å lage en så god streamer som mulig , og det høres umiddelbart ut som de har lyktes med å levere et produkt med hyggelig lydkvalitet til prisen .
For hvor rart det enn høres er det forskjell på streamere selv om de kun sender nuller og ettall videre til DAC-en . Hvorfor låter NP5 mer distinkt og presist enn en Bluesound Node i siste versjon , og hvorfor høres det ut som Sonos sin tilsvarende
Stereo + 9 / 21