Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 47

+ HIFI » Lejonklou GAIO 2

FLOTT LYD FOR PENGENE

Gaio 2 erstatter den tidligere modellen KINKI 3 som faktisk var på anbefaltlista til Stereophile . Egentlig skulle den være en KINKI 4 , men så tok oppgraderingene helt av slik at det knapt var noe igjen av den tidligere løsningen . Da ble den ble til Gaio .
Tekst : Håvard Holmedal

Elektronikken til Gaio 2 er plassert på innsiden av et kabinett som kun måler 103mm i bredden . Det gjør at enheten får plass nær sagt overalt i systemet ditt , men den behøver ikke absolutt å ligge synlig . Det er null knapper på fronten , og i motsetning til Primare , som vi hadde inne i forrige utgave , er det ingen switcher eller tilpasninger du kan gjøre underveis . Når du først har fått koblet den til kan du faktisk glemme at den eksisterer .

Noen stusser kanskje over at Lejonklou Gaio 2 kun tar signaler fra en MM-pickup ( moving magnet ), men enhver enhet som kun gjør akkurat det den skal så skikkelig som mulig , og kun gjør akkurat det du betaler for , får plusspoeng allerede før vi begynner testingen .
Gaio 2 kom på markedet i 2018 og fikk den siste oppgraderingen ( 2.4 ) i Februar 2020 , men er det en ting vi kan garantere er at det kommer flere . Heldigvis kan tidligere Gaio 2 oppgraderes til versjon 2.4
SLIPSIK ble på sin side lansert allerede i 2006 og har altså vært igjennom et godt antall generasjoner før den endelig har fått versjonsnummer 7.1 .
GAIO 2 – elektronikk Alle komponentene på innsiden av Gaio 2 er gruppevis forhåndsmålt for at alle enhetene skal oppføre seg så uniformt som mulig , men det er ikke helt nok . Etter at enhetene er satt sammen blir de fin-tunet i Lejonklou sin lab før kundene får den tilsendt .
Kretskortet har blitt oppgradert i flere omganger med forbedret layout , mens stadige eksperimenter med strømforsyningen har ført enheten frem til nåværende utgave . Strømkabelen er selvsagt spesielt tilpasset akkurat denne enheten , og skal absolutt ikke byttes ! Kabinettet ser enkelt ut , men er dempet ettertrykkelig med bitumen og alle skruer er skrudd til med presisjonsverktøy . Dempeføttene er spesielt utvalgt for at enheten skal låte best mulig , men også stå helt stabilt på underlaget .
Hver forandring blir notert , og alt nøye dokumentert slik at det er mulig å gå tilbake og se etter nye ideer og vinklinger . Så innrømmer da også Lejonklou at andre hifi-produsenter mener at han er litt gal , og nesten er overdrevent opptatt av detaljer .
47 Stereo + 7 / 20