Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 46

+ HIFI » Lejonklou GAIO 2 og SLIPSIK 7

46 ENKELT , GREIT OG VELDIG FLOTT

Har du ambisjoner om å lage et bra platespilleroppsett uten at det skal koste skjorta kan en Lejonklou RIAA være et veldig bra utgangspunkt .
Tekst : Håvard Holmedal

Jeg stakk innom Odd Rune på Eksakt i Oslo , og

som vanlig ble det en hyggelig prat om lyd generelt og platespillere spesielt . Han ville veldig gjerne vise meg den siste oppgraderingen til Linn LP12 , og hadde to identiske spillere på toppen av hylla . En uten , og en med . Jeg forstår at det er mange som er opptatt av platespillere , pickuper og medfølgende elektronikk . Hver lille forandring et eller annet sted i oppsettet gjør store forskjeller , og det er kun høyttalere som kan utgjøre like store hørbare forskjeller . Forskjellen var etter min mening oppsiktsvekkende , og etter enda litt mer musikk og litt ljuging , kom samtalen inn på at de samme forskjellene selvsagt ikke bare kommer av mekaniske endringer , men at klart hørbare endringer også kan komme av oppgraderingen av elektronikken . Og så hadde Odd Rune snakket meg godt inn i en test av svenske Lejonklou platespillerforsterkere . Ikke noe sjokk , akkurat .
De to enhetene jeg sitter med nå er to enkelt utseende enheter som heter Gaio 2 og Slipsik 7 .
Ganske like , men det er utenpå
Med to Lejonklou platespillerforsterkere / RIAAer har jeg utmerkede mulighet for å få sjekket hva denne svenske produsenten av elektronikk klarer å få ut av produktene sine , og hva du får mer eller mindre av når du beveger deg opp og ned i pris .
Gaio 2 koster kr . 7 000 . - , mens den enda litt mer avanserte Slipsik 7 koster kr . 12 200 . - . Ikke alt for stor forskjell prismessig , men vi tenker likevel at fem tusen kroner nødvendigvis må bety en hørbar forskjell . Hva forskjellen ligger i , og hva den betyr for vinylopplevelsen skal vi forsøke å finne ut .
Stereo + 7 / 20