Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 28

+ HIFI » JBL L52

28

JBL FOR TRANGBODDE

JBL har hatt noen gode år nå , og kommet opp med høyttalere som har satt JBL ettertrykkelig tilbake på kartet og de mest interessante produsentene av høyttalere . Med sin kompakt L52 har de endelig laget en høyttaler som gir full vintagepakke og svært trivelig lyd det er mulig å plassere på eller i en hylle .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi har tidligere hatt både L100 og L82 inne til test , og nå med L52 kan vi konkludere med at alle modellene har en coolness og en vintage-vibe som få andre høyttalerprodusenter har fått til , eller brydd seg særlig om å bruke tid og krefter på .

Kanskje burde de tenke i litt andre baner , for denne serien har vært en knallsuksess ! Oppskriften er litt annerledes enn den gjeldende vet at høyttalerne ikke er høy og slanke , men heller firkantede og omfangsrike . Og hvor selv ganske store høyttalere er ment å plasseres på stativ .
Med JBL L52 er det litt annerledes . Den er mer lik de andre kompakthøyttalerne i form og proporsjoner , men ser like retro ut som de andre L-høyttalerne . De har også den samme finishen .
Solide elementer Tar du av den fargede retro-skumfronten åpenbarer det seg en bassport og en L-Pad som du kan benytte til å tilpasse diskanten til rommet . I tillegg kommer det et par elementer til syne som vi har sett tidligere , men her har bassen åpenbart krympet i vask .
Her er den solide bassen med den karakteristiske hvite papir / pappmembranen redusert til 13cm , mens diskanten i denne høyttaleren også er krympet en liten smule og er blitt til en 19mm med titandome . Bassen er fortsatt tung og kraftig , men det er litt utypisk av JBL å satse på såpass små elementer . De sparer jo vanligvis ikke på kapasitet i bassen , og har virkelig det småvokste basselementet den flotte bassen og den samme fyldige lyden som vi er blitt vant med fra de større høyttalerne i serien ?
Som L82 kommer også L52 i speilvendte par slik at det blir to forskjellige måter å plassere høyttalerne . Du kan plassere de slik at diskanten kommer ytterst eller du kan velge å ha diskantene innerst . Hjemme hos meg er forskjellen på de to
Stereo + 2 / 22