2. SINIF ÖĞRETMENLERİNİN KULLANABİLECEĞİ BAZI YARARLI DİJİTAL UYGULAMALAR
Teknolojinin yaygın olarak kullanılmaya başlandığı alanlardan birisi de eğitim alanı. Artık hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mobil cihazlarında kullanabilecekleri pek çok faydalı uygulama var. Bu uygulamalar hem zamanı daha verimli kullanmamızı hem de kendi eğitimimizden daha yüksek performans almamızı sağlıyorlar. Bu yüzden belki de teknolojinin gelişmesinin en çok faydasının dokunduğu alanlardan biri olarak kabul edebiliriz.
Hem öğrenciler hem de öğretmenler için en iyi Android uygulamaları vardır. Rahat bir eğitim yılı geçirmemizi sağlayacak pek çok uygulama mevcut.
Bu sayfada erasmus projemiz sayesinde 80 saatlik aldığımız eğitimden seçtiğim en iyiAndroid uygulamalarını derledim. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize faydalı olmasını diliyorum.
3. WEB2.0 ARAÇLARI NEDİR?
2004 yılında web1 araçlarının yerini web2 araçları almıştır. Web1 de ana bilgisayar diğerlerine ulaşırken web2 de tüm kullanıcılar arası paylaşımalar gerçekleşmektedir. Aşağıda projemiz kapsamında iki ayrı ülkede aldığımız eğitimlerden listeleme bazında örnekler verilecektir. Ardından da yine kullanışlı uygulamaların bir çoğu açıklamalarıyla anlatılmıştır.
ITC KURSUNDA( PRAG) ALINAN PROGRAMLARDAN BAZILARI
1. Dosya paylaşma, düzenleme ve fazlası: Google apps, Dropbox, Office 365 2. Öğrenme Yönetim Sistemleri( LMS = Learning Management Systems): Edmodo, Google classroom, Moodle 3. Ses-Video Düzenleme: Magisto, Audacity, TubeChop 4. Ufak bazı yararlı araçlar: Doodle, Titanpad, Padlet, Popplet 5. Mobil Cihazlarla Ölçme Değerlendirme Araçları: Kahoot!, Quizizz, Plickers, Quizlet
6. Yaratıcılık araçları( sunum, çizgi roman, slide, web sitesi 3D arttırılmış gerçekçilik): Quivervision, makeabeliefscomix, classdojo, slideshare, prezi, powtoon, weebly, wix
7. Kodlama: codeorg, scrach, lightbot …