1. ÖNSÖZ Muğla Dalaman Cumhuriyet İlkokulu Erasmus projesiyle dijital becerilerde farklılık yaratmak istiyor.
Muğla Dalaman Cumhuriyet İlkokulu Bireylerin Öğrenme Hareketliliği( KA101) altında yer alan " Öğretici ve Eğitici Dijital Becerilerin Temelini İlkokulda Atıyoruz " isimli projesi sayesinde, Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği gerçekleştirerek hem kendilerinde hem meslektaşlarında hem de ilkokul öğrencilerinde ve velilerinde dijital beceriler konusuna dikkat çekerek; sınıflarında ve etkinliklerinde web2 uygulamalarını kullanarak eğitimde öğretici ve eğitici bilişim unsurları katıyor.
MUĞLA-Dalaman Cumhuriyet İlkokulu " Öğretici ve Eğitici Dijital Becerilerin Temelini İlkokulda Atıyoruz " isimli Erasmus + KA1 projesi ile kendini yeniliyor, geliştiriyor ve geleceğe hazırlanıyor. Projemiz 2015 Erasmus Teklif Çağrısı döneminde Ulusal Ajansa sunulmuş olup 2015 yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV Insan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır. Projemiz 31 Ağustos 2015 ' te başladı ve 30 Aralık 2015 ' te bitecektir.
Bu proje sayesinde teknolojiyle çok fazla zaman harcayacak geleceğin namzet gençleri için; hızla gelişen teknoloji hakkında çeşitli fikirlere sahip olduk. Aynı zamanda bilişim alanında yapılan çalışmalarda, özellikle web2 uygulamalarında, öğrencilerimizin daha etkin katılımını sağlamak ve teknolojinin zararlarından arındırılmış halinin ne kadar muhteşem bir şey olduğunu personelimize, öğrencilerimize, velilerimize ve bizi takip eden tüm paydaşlarımıza bir nebze olsun gösterdik. Bu çalışmaları yapabilmek için önce http:// etwinningonline. eba. gov. tr / dan çeşitli sertifikalar alınıp; Şubat 2016 ' da İspanya / Sevilla ' da ve Ağustos 2016 ' da da Çek Cumhuriyeti / Prag ' da düzenlenen toplam 10 iş günü süren, ICT becerilerini geliştirme yapılandırılmış kurslarına katılım sağlanarak yararlı bilgiler edinilmiştir. Kurs bitimlerinde çeşitli eğitim faaliyetleri hem okulumuzda hem ilçemizde düzenlenmiştir.
Teknolojik cihazlarla gereksiz zaman geçiren, oyun oynayan öğrenciler, aileleriyle çatışmalar yaşanmaktadır. Bu çatışmaları önlemek için öğrencilere dijital teknolojileri ders tekrarı yapmakta, web sitesi tasarımlarıyla uğraşmakta ve çeşitli kodlama becerileri etkinlikleri yaparak kullanma imkanı sunduk. Sınıflarımızda ölçme ve değerlendirme işlerinden bazılarını " Kahoot ve Plickers " uygulamalarıyla yaptık. " Classdojo " davranış eğitimi uygulaması da yine bazı sınıflarımızda uygulanarak örnek model haline getirilmeye çalışılıyor. Velilerimize " Weebly sitesinde web sayfası kurma eğitimi verilerek çocuklarıyla " hayalimdeki web sitesini yapıyorum " projesine katılımları sağlandı. Bununla beraber proje başlangıcında ve nihayetinde " 10 Yıl Sonra Teknoloji ve Ben " mektupları sayesinde kendilerindeki değişimi görmelerini sağladık. " Güvenli İnternet Günü " çerçevesinde sınıflarda izletilen sunularla öğrencilere; salonumuzda hazırlanan programda ise velilerimiz bu konuda bilgilendirildi. Etwinning projeleri ile öğrenilen beceriler hem ulusal hem uluslararası bazda yayılmaya çalışılmaktadır. En son olarak " Artırılmış Gerçeklik panoları " yapılarak canlı panolar projesi hayata geçirilmiştir. Yapılan tüm çalışmalar web sitemizde( http:// ogreticiveeglendiricidigitalbeceriler. weebly. com /), facebook grubumuzda( https:// www. facebook. com / groups / 227342510940787 /? fref = ts) dijital kayıt altına alındı. Ayrıca projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında web sayfası, facebook sayfası / grubu, video / broşür çalışmaları, okul bilgilendirme panosu sürekli güncellenmektedir. Bu kitapçıkta aynı bağlamda yapılmıştır. # ulusalajans # erasmus + # ka101 # ictbecerileri # web2
MERYEM TANRIÖVER PROJEYİ YAZAN VE KOORDİNASYON ÇALIŞMALARINI YÜRÜTEN