Policy Paper: Eνεργειακή Φτώχεια στην Ελλάδα Vol 1. | Page 7

Εισαγωγή 5
μερινά δεδομένα της Ελλάδας . Οι προτάσεις αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες : αλλαγές στην πολιτική , ενημέρωση και εκπαίδευση , αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .
Κατά τη διάρκεια συγγραφής της μελέτης πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια με τη συμμετοχή εκπροσώπων υπουργείων , της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων θεσμικών φορέων , ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων καθώς και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών . Στόχος των εργαστηρίων αυτών ήταν η συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων στοιχείων , προσεγγίσεων και απόψεων ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα από διαφορετικές σκοπιές . Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις και εμπειρίες τους .
Ελπίζουμε η δημοσίευση του εγχειριδίου αυτού να δώσει ώθηση στο δημόσιο διάλογο και οι προτάσεις που περιέχονται να κριθούν και να αξιοποιηθούν από τις αρχές και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς , ώστε να μπουν οι βάσεις για μια συγκροτημένη στρατηγική και μια αποτελεσματική και βιώσιμη πολιτική καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας , την οποία υφίστανται τόσοι συμπολίτες μας .
Αλίς Κοροβέση
Κυριακή Μεταξά
Ελευθερία Τουλουπάκη
Νίκος Χρυσόγελος
ΙΝΖΕΒ
Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ
ΙΝΖΕΒ
ΚοινΣΕπ
Ελλάδας
Άνεμος Ανανέωσης