Pioniers Magazine oktober/ november/ december 2017 Thema: Taboes | Page 27

Dr. Elizabeth Debold (USA) is bestseller auteur, ontwikkelings-psycholoog, trainer en spreker. Zij staat de afgelopen dertig jaar bekend als een wereldwijde autoriteit op het gebied van gender en culturele evolutie. Zij is een veelgevraagd expert in de Amerikaanse media en daarbuiten als het gaat over meisjes- of vrouwenontwikkeling en de evolutie van cultuur. Zij verscheen regelmatig bij tv-programma’s als “Oprah” en “Good Morning America” en heeft invulling gegeven aan diverse documentaires op het gebied van genderontwikkeling. Zij gaf lezingen in Amerika, Canada en Europa en is ingezet als veelgevraagd adviseur voor non-profitopleidings-instituten, bedrijfsleven en stichtingen. Haar werk verscheen in academische publicaties en populaire internationale media. Momenteel is zij editor voor een Duits magazine, Evolve, en werkt ze aan haar twee nieuwe boekprojecten.

www.elizabethdebold.com

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL

kijken en daarmee de status quo handhaven en andere manieren die macht ons geeft om onze rol in de wereld zoals deze is, te spelen. Het doorbreken van deze taboes die vorm geven aan de machtsrelaties in onze samenleving is vele malen moeilijker dan experimenteren met seksualiteit en uiterlijk.

Het idee dat seksualiteit nog steeds taboe is dat onze aandacht en energie vraagt om doorbroken te worden, leidt af van waar het om gaat. De grootste, schrijnendste en meest ontwrichtende taboes gaan over het bevrijden van ons potentieel en onze menselijkheid van de beperkte perspectieven die onze samenleving voor ons als mannen en vrouwen in petto heeft.

"De grootste, schrijnendste en meest ontwrichtende taboes gaan over het bevrijden van ons potentieel en onze menselijkheid van de beperkte perspectieven die onze samenleving voor ons als mannen en vrouwen in petto heeft."

Elizabeth Debold is gastdocent in de Leergang Gender(r)evolutie en komt daarvoor naar Nederland. Wil je haar unieke visie op vrouwen ontwikkeling meemaken? Klik dan hier.