NVM magazine 4-2020 | Page 9

COLUMN
DECEMBER 2020 • Kort nieuws
9

Publicatie ' Praktijkhandreiking economisch waarderen commercieel vastgoed '

Eind november verscheen het vervolg op de publicatie ‘ Economisch Waarderen ’, waarbij naast de publicatie ook rekenmodellen zijn opgenomen met voorbeelden van langetermijnwaarderingen . Met deze handreiking wordt ingespeeld op discussies en vragen van vastgoed investeerders en professionals in de praktijk .

COLUMN

Digitaal de voorsprong houden

Dinsdag 10 november vond de eerste virtuele beëdiging in de geschiedenis van NVM plaats . NVM Business had de primeur , 52 makelaars en taxateurs van Cushman & Wakefield , Jones Lang Lasalle en Savills hebben digitaal de eed of belofte afgelegd .
Meer informatie is te vinden via : nvm . nl / nieuws Praktijkhandreiking economisch waarderen van vastgoed 1.0 Langetermijnwaarderingen van vastgoed
In totaal zijn nu 941 makelaars en taxateurs aangesloten bij NVM Business . Met de toetreding van de drie corporates is onze positie als NVM Business verder versterkt en zijn we inmiddels uitgegroeid tot de grootste branchevereniging van commercieel vastgoed in Nederland .
25 jaar
F . Hallensleben
ERA makelaardij SCHAGEN B . V .
Ing . M . A . Snijders MRICS RT Capital Value Taxaties B . V .
M . Mol
Mol & Roubos Makelaardij
H . de Boer
Domicilie Nijkerk B . V .
J . Schoonhoven
Juko Taxaties en Vastgoedadvies B . V .
J . H . N . Admiraal
Jaap Admiraal Makelaardij b . v .
H . O . Sillem
De 4 Linden Makelaardij
O . Tiemessen
Regio Makelaars Neder-Rijn B . V .
Ing . A . P . F . Begijn
Begijn bedrijfsmakelaardij en taxaties
40 jaar

Jubilea

NVM Business feliciteert de volgende makelaars / taxateurs met hun jubileum :
J . B . Boerman Jan B . Boerman Makelaar o . g .
We hebben op 26 november jl . alweer voor de vierde keer het Innovatiecongres georganiseerd . In dit bijzondere jaar hadden wij een duidelijke boodschap ; het delen van inspirerende visies , innovatieve inzichten , actuele marktanalyses en strategische adviezen . Wij zijn er namelijk van overtuigd dat innovatiekracht , inclusief de kansen die daarmee gepaard gaan , juist in deze buitengewone COVID-19 tijd bijdragen aan de toekomstbestendigheid van commercieel vastgoed .
Dit sluit mooi aan op onze speerpunten voor 2021 met datakwaliteit als één van onze pijlers . Wij vinden dat alle leden moeten kunnen beschikken over kwalitatief hoogwaardige data , zodat adviezen en taxaties efficiënter en beter kunnen worden uitgevoerd . Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de data ook door iedereen op de juiste wijze wordt aangeleverd . Alleen zo kan de datakwaliteit worden verhoogd en blijven we voorop lopen .
Ledenbelang en innovatie staan uiteraard ook in het nieuwe jaar centraal . Ons ledenbestand bestaande uit adviseurs uit het mkb , mid-corporates en corporates willen we allemaal op voorsprong zetten . Daarom investeert NVM Business ook volgend jaar volop in nieuwe technologie , het delen van kennis en het verbinden van mensen .
Mooie feestdagen en een succesvol én gezond 2021 !
Sander Heidinga , Voorzitter NVM Business