NVM magazine 4-2020 | Page 7

COLUMN
DECEMBER 2020 • Kort nieuws 7

NVM Young Professionals kleurt groen

Met de komst van Bart Pijs van Aelmans Rentmeesters & Makelaars is de vakgroep Agrarisch en Landelijk nu ook vertegenwoordigd binnen NVM Young Professionals .

Nieuwe regiocoördinator West

Theo van Gelder van Van Gelder Makelaardij uit Barendrecht is per oktober 2020 benoemd tot regiocoördinator West . De regiocoördinator wordt betrokken bij het organiseren van regiobijeenkomsten , contacten met regionale overheden en marktpartijen , regionale overlegstructuren en het adviseren over ( aanvragen en wijziging van ) lidmaatschappen en benoemen van mentoren . Regio West beslaat Noord- en Zuid-Holland , Utrecht en Flevoland ( m . u . v . Noordoostpolder ). •

COLUMN

De aantrekkingskracht van landelijk wonen

Landelijk wonen is steeds meer in trek . Dat was al een paar jaar zo , maar door corona zien we dat mensen nog meer de ruimte opzoeken . Er wordt ingespeeld op die woonvraag door bijvoorbeeld voormalige agrarische bedrijven te herbestemmen . NVM Agrarisch & Landelijk-makelaars zijn goede sparringpartners voor zowel stoppende boeren als kopers bij zulke trajecten . Daarnaast zijn we vooral ook mooie actieve agrarische bedrijven van dienst met aankoop , verkoop , taxatie en advies . Sinds het melkquotum in 2015 verdween , zijn wij agrarische makelaars bovendien zeer bedreven in de overdracht van fosfaatrechten .
“ Met mijn deelname wil ik meer bekendheid genereren onder de jongere leden binnen onze vakgroep . Om onderscheidend te zijn en te blijven zal je je continu moeten blijven ontwikkelen en innoveren . De jongere generatie heeft daar een andere en frisse kijk op . Daarnaast kent onze vakgroep vele disciplines , waarbij het mooi zou zijn om die diversiteit aan kennis bij elkaar te brengen binnen dit platform voor Young Professionals .”
De aantrekkingskracht van het boerenleven snap ik als geen ander . Mijn ouders komen beide van de boerderij . Samen met mijn broer run ik een makelaars & taxateurs- kantoor dat al 53 jaar bestaat in Oosterhout Noord-Brabant voor zowel wonen als agrarisch & landelijk vastgoed . Als vakgroepvoorzitter hoor ik daarnaast al zes jaar uit eerste hand over de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied .
Ben je werkzaam in de makelaardij bij een NVM-lid en jonger dan 35 ? Sluit je aan bij NVM Young Professionals . Mail naar yp @ nvm . nl
40 jaar

Jubilea

NVM Agrarisch & Landelijk feliciteert de volgende makelaars / taxateurs met hun jubileum :
Dat laatste ga ik wel missen als mijn tweede termijn als voorzitter er straks opzit . Net als de directe contacten met NVM-bestuursleden , collega ’ s en journalisten . Want ik stop als voorzitter in 2021 . Einde van dit jaar start de zoektocht naar mijn opvolger , die in de voorjaarsledenvergadering benoemd zal worden . Ik ga me tot die tijd nog keihard inzetten voor onze vakgroep . En daarna ? Ik kijk ernaar uit om me weer volledig te kunnen richten op het leiden van ons makelaarskantoor . Het geeft weer nieuwe energie om ons mooie vak volop in de praktijk te kunnen uitoefenen .
Ard Klijsen , Voorzitter NVM Agrarisch & Landelijk
Ing . H . H . Smit Makelaarskantoor o . g . Ing . H . H . Smit