Kokeile chatbottiasi tästä ...
Avoimen kysymyksen kirjoittaminen chatbotille - syöttökenttä ja sen toiminta
Tekstinsyöttökentällä on chat-käyttöliittymässä olennainen rooli . Tervehdystekstin ohella syöttökentän toiminnalla ja sen nimeämisellä ohjataan chatbotin käytössä ja viestien kirjoittamisessa . Kuten painikkeidenkin tapauksessa , käyttäjän tulee ylipäänsä tietää , mihin syöttökenttä liittyy . Kentän tarkoitus viestitään näkeville käyttäjille usein kentän tekstivihjeellä ja avustavaa teknologiaa käyttäville nimilapulla . Kentän tarkoituksen ymmärtämistä voidaan nimilapun lisäksi edesauttaa kohdistusjärjestyksellä . Kun kohdistus siirtyy tervehdystekstien ja ohjeistuksen jälkeen tekstikenttään , kentän tarkoitus käy paremmin ilmi . Nimilapun tulisi kuitenkin olla ymmärrettävä sellaisenaan .
Botin toiminnan kannalta käyttäjän viestin pituutta voi olla tarvetta rajoittaa tai estää tyhjän viestin lähettäminen . Jos viestin pituus on rajoitettu tiettyyn merkkimäärään , tämän voi ilmaista käyttäjälle esimerkiksi tekstinä viestikentän alapuolella ja osana nimilappua . Tyhjän viestin estämiseksi viestikentälle voidaan antaa ohjelmallinen lisämääre , joka kertoo avustavalle teknologialle kentän pakollisuudesta . Tämän lisäksi viestin lähettämispainike tulisi joko piilottaa tai sen käyttö estää , kunnes käyttäjä on kirjoittanut viestin . Jos painike on piilotettu näkevältä käyttäjältä , se tulisi myös piilottaa avustavaa teknologiaa käyttävältä ( Tayyebi & Palm 2023 ). Vastaavasti jos viestikentän käyttö on syystä tai toisesta estetty , tämä tulee viestiä käyttäjälle .
Kokeile chatbottiasi tästä ...
Liittyvät WCAG 2.1 -ohjeistuksen onnistumiskriteerit 1.3.1 Informaatio ja suhteet ( A ) 1.4.1 Värien käyttö ( A ) 2.4.6 Otsikot ja nimilaput ( AA )
Viesti selkeästi , mihin viestikenttä liittyy . Jos kenttä on pakollinen tai sen käyttö on estetty , ilmaise tämä käyttäjälle saavutettavalla tavalla .
2.5.3 Nimilappu nimessä ( A ) 4.1.2 Nimi , rooli ja arvo ( A )
15 Tulevaisuuden älykkäät kuntoutuspalvelut