” Jos stressin näkee vain haitallisena , kiinnittää stressaavassa tilanteessa huomiota kielteisiin kokemuksiin . Kehollisia reaktioita , kuten rinnan puristusta , sykkeen nousua ja käsien hikoamista , tulkitaan silloin vaaran tai uhan merkkinä . Samalla ihminen alkaa poimia myös muiden käytöksestä omaa ennakko-oletusta tukevia asioita ”, Sokka kuvailee .
Stressiin kielteisesti suhtautuva ihminen pyrkii pääsemään eroon ikävistä tunteista mahdollisimman nopeasti ja tilanne saattaa jäädä kokonaan tai osittain ratkaisematta . Epäonnistumisen pelko saattaa lannistaa , ja pettymyksiä ei osata käsitellä .
Mikäli stressiin suhtautuu voimavarasuuntaisesti , kiinnittyy huomio kehollisten reaktioiden suoritusta parantavaan luonteeseen .
” Silloin ihminen hyväksyy sen , että stressaava tilanne on todellinen ja tapahtunut . Pelissä on jotain sellaista , josta itse välittää . Samalla kehon reaktiot tulkitaankin kehon tavaksi auttaa selviytymään tilanteesta . Kun tilannetta ei tulkita vaarallisena , aletaan poimia ympäristöstä ja muiden ihmisten käyttäytymisestä selviytymistä tukevia merkkejä ”, kertoo Sokka .
Kaipaako työpaikkasi apua ajanhallintaan ?
Suomen kokenein ajanhallintakouluttaja , bestseller-kirjailija ja filosofian tohtori Sampo Sammalisto , on kouluttanut yli 13.000 suomalaista .
Lue lisää Viisas pääsee vähemmällä™ -ajanhallintakoulutuksista osoitteesta viisaampaatyota . com !
FT Sampo Sammalisto info @ viisaampaatyota . com | 020 734 3080
MR . BODY LANGUAGE ® – NIKO VISURI
Asiaa ja hauskaa kehonkielestä yritystapahtumiin !
tapahtuman yli1000 kokemuksella
Puhuja Esiintyjä
Kehonkieli koulutus / show
TYHY / TYKY-päivät
SOITA
0400 506 600 niko . visuri @ mrbodylanguage . com www . mrbodylanguage . com
”
Ajattelutavan muutos käynnistää lumipalloilmiön hyvään suuntaan .
Voimavarasuuntautunut luottaa selviytymiseensä Myönteinen suhtautuminen auttaa suuntaamaan motivaatiota siten , että vaikeaan tilanteeseen uskaltaa mennä . Ihminen hyväksyy ikävän tunnetilan ja luottaa paremmin omaan selviytymiseensä .
” Suhtautumistavan muutos ei sinänsä vähennä stressin määrää , mutta ihminen kykenee käsittelemään koettua stressiä paremmin . Tällöin kärsitään myös vähemmän muista stressioireista , kuten lihasjännityksestä , päänsärystä ja unenlaadun heikkenemisestä ”, Sokka sanoo .
3 / 2023 HR viesti 13