FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 2 / 2023
ENOUGH THEORY , LET ’ S PLAY ! FUN GAMES FOR DEVELOPING THE WHOLE CHILD
Prof . înv . primar POLCOVNICU Emilia Prof . CUCORIANU Ileana
Ȋnv . CONDURUȚĂ Simona-Laura Prof . NEACŞU Mădălina
Școala Gimnazială ” Elena Cuza ” Vaslui
În cadrul Acreditării Erasmus + Educație Școlară – Mobilitatea indivizilor pentru învățare , pentru perioada 01.06.2022 – 31.08.2023 , Școala Gimnazială ” Elena Cuza ” din Vaslui este beneficiara unui grant de 23.980 euro , bani obținuți în cadrul programului Erasmus + prin proiectul numărul 2022-1-RO01-KA121-SCH-000067528 . Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni ( 01 / 06 / 2022 - 31 / 08 / 2023 ). Astfel , pentru această perioadă instituția școlară are în vedere un număr de 11 beneficiari ( cadre didactice din școală ), ce vor putea , în perioada menționată , să beneficieze de finanțare pentru cursuri de formare în vederea dezvoltării de competențelor digitale ( 4 cadre didactice ) și a competențelor de predare și de comunicare ( 7 cadre didactice ).
Cursul de formare ENOUGH THEORY , LET ’ S PLAY ! FUN GAMES FOR DEVELOPING THE WHOLE CHILD , a fost unul dintre cursurile derulate în cadrul acestui Proiect Erasmus + și a vizat integrarea activitãților ludice în actul de predare-învãțare pentru a îmbunătăți capacitățile de auto-exprimare a elevilor și pentru a promova dezvoltarea lor personală ( cognitivă , emoțională și socială ).
Ștagiul de formare , finanțat din fonduri europene , s-a derulat în perioada 20- 25.02.2023 , la Nisa , Franța , furnizorul de formare fiind Europass Teacher Academy . Beneficiarii acestui curs au fost 4 cadre didactice : Neacşu Mãdãlina ( profesor de limba englezã ), Cucorianu Ileana ( profesor de religie ), Polcovnicu Emilia ( profesor pentru învãțãmântul primar ) , Conduruțã Simona Laura ( învãțãtor ).
Obiectivele specifice ale cursului de formare au vizat :
• Proiectarea şi integrarea activitãților ludice în cadrul orelor de curs ;
• Conceperea unor jocuri menite sã sporeascã creativitatea în rândul elevilor ;
• Folosirea jocurilor pentru a stimula capacitatea de exprimare şi încrederea în sine în rândul elevilor ;
• Rezolvarea conflictelor și încurajarea cooperarii în sala clasă ;
• Eliminarea discriminãrii prin joc ;
• Promovarea schimburilor sociale și interculturale în rândul elevilor
Printre activitãțile ludice , exersate de cadrele didactice participante într-un mod dinamic în cadrul activitãții de formare , se numãrã Two Truths and a Lie ( Douã adevãruri şi o minciunã ), Give One , Get One ( Ȋnvãțarea prin cooperare ), See , Think , Wonder ( Privește , gândește , întreabă-te ) sau Sketch to Stretch ( Lectura imaginativă ).
Two Truths and a Lie a fost prezentat ca un joc clasic de spargerea gheții . Jucătorii spun două adevăruri și o minciună despre ei înșiși ( în orice ordine ). Școpul jocului este ca toți ceilalți să determine care afirmație este de fapt cea falsă . Pe lângă faptul că este un
�Pagina de start 58 Cuprins�