Fii Erasmus, trăiește experiența!_NR_3_2024 Anul școlar 2023-2024 | Page 66

FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
La nivel de parteneriat a fost organizat concursul de creare a logo-ului proiectului ( noiembrie – decembrie 2023 ) la care au participat 110 elevi , în cadrul căruia au fost realizate 111 logo-uri ce au fost postate pe un padlet https :// padlet . com / digitalpoweredteaching / dpt-logo-competitionbcjxxez7v9scnosr .
Siglele au fost realizate folosind aplicații digitale sau au fost desenate , elevii au fost creativi și au reușit să selecteze elemente reprezentative pe care le-au folosit în design , cum ar fi steagurile țărilor partenere și al UE , titlul proiectului sau elemente care sugerează utilizarea tehnologiilor digitale în predare și învățare .
Au votat 216 elevi , voturile fiind destinate logo-urilor create de elevii din Croația în procent de 29,3 %, pentru Grecia - 24,8 %, România - 24,8 % și Cipru - 21,2 %. În cadrul întâlnirii online organizată pe 20 decembrie 2023 s-a comunicat logo-ul câștigător ( care a întrunit cel mai mare număr de voturi ) creat de Karlo Keretić , elev în clasa a VIII-a , din Croația .
În perioada decembrie 2023 – februarie 2024 , în fiecare școală am aplicat chestionare SELFIE ( instrument gratuit https :// education . ec . europa . eu / selfie pentru a descoperi profilul digital al școlilor ) pentru elevi , profesori și directori pentru a obține informații inițiale asupra modului de utilizare a tehnologiei digitale în activitatea de predare și învățare , nivelului de dotare cu echipamente digitale și conexiunea internet la care au acces elevii și profesorii . Am constatat că în fiecare școală există o dotare bună , conexiune internet foarte bună , profesori care sunt preocupați de formare continuă în acest domeniu și care utilizează la clasă aplicații digitale .
Exemplific cu răspunsurile elevilor referitoare la utilizarea în activitatea de predare a tehnologiei : România – 3.6 , Cipru – 3.4 , Croația – 3.2 , Grecia – 3.3 ( valoarea maximă a indicatorului este 5 ). Prin analizarea și compararea rapoartelor , la începutul și după finalizarea parteneriatului , vom avea măsura în care proiectul a contribuit la transformarea digitală a fiecărei școli .
În lunile ianuarie și februarie 2024 s-au derulat 3 workshop-uri online ( 2 organizate de echipa din Croația și unul de echipa din Grecia ), la care au participat profesori din școlile partenere , în cadrul cărora au fost prezentate site-ul https :// digitalpoweredteaching . eu / și pagina eTwinning a proiectului , s-a descris modul de conectare și de postare a materialelor digitale de predare-învățare care vor fi create și aplicate la clasă , s-au explicat aplicațiile digitale Gif Maker , Socrative și Elementor graphic editor . Proiectul are o pagina web pe platforma eTwinning , care este folosită ca spațiu de colaborare între elevii și profesorii implicați în activități și ca mediu de promovare a rezultatelor obținute .
Parteneriatul de cooperare urmărește transformarea digitală a școlilor partenere prin îmbunătățirea competențelor digitale ale profesorilor și elevilor , prin crearea de conținut educațional digital trans-curricular , prin integrarea în activitatea de predare - învățare - evaluare a instrumentelor
�Pagina
de start 66 Cuprins�