Fii Erasmus, trăiește experiența!_NR_3_2024 Anul școlar 2023-2024 | Page 113

FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
am dobândit o mai bună înțelegere a potențialelor beneficii ale tehnologiei în educație și a importanței încorporării acesteia în practicile de predare . În era digitală de astăzi , tehnologia este un instrument esențial pentru împuternicirea elevilor și pregătirea lor pentru succes în viitor . Activităţile desfăşurate în proiect au reuşit :
✓ Sprijinirea copiilor să capete încredere în ei , să se adapteze la schimbări , să fie atenți la nevoile lor și celor din jur , să-şi crească încrederea în sine și respectul . ✓ Concentrarea pe competențe , pe potențialul fiecăruia și adaptarea strategiei de învățare ; ✓ Stabilirea de relații pozitive și de sprijin cu elevii , profesorii și colegii ; ✓ Asigurarea că se simt fericiți de viața lor școlară ; ✓ Oferirea copiilor abilități de bază de încredere în sine ; ✓ Formare continuă pentru profesori - cu schimb de opinii și colaborare ✓ Îmbunătățirea sănătății fizice , a bunăstării mentale , a abilităților socio-emoționale și a bunăstării digitale a elevilor Bunăstarea fizică , emoțională și spirituală a oricărei persoane , fie că este copil sau adult , este echilibrul necesar pentru a ne putea atinge potențialul și a deveni cea mai bună versiune a noastră .
Succesul jocurilor și activităților cu alegere liberă depinde în mare măsură de modul în care este organizat și conceput mediul educațional care trebuie să stimuleze copilul , să-l ajute să se orienteze , să-l invite la acțiune . Materialele care se vor găsi zilnic în sala de grupă nu trebuie să fie aleatorii , ci atent alese , în strânsă corelație cu tema proiectului în derulare . Astfel , dacă a fost vorba despre activități desfășurate în sala de grupă , am acordat o atenție deosebită organizării spațiului pentru realizarea de jocuri de mișcare și activități de educație fizică precum și socializare .
Proiectul a creat cadrul optim pentru dezvoltarea relațiilor la nivel european , dar și pentru consolidarea relațiilor la nivelul unităţii .
Participarea la acest proiect a însemnat o mare provocare , o inedită experienţă de învăţare , dar şi o nouă practică educativă menită să stimuleze creativitatea copiilor şi motivaţia acestora . Ne dorim să urmeze şi altele , cu implicarea unui număr mai mare de cadre didactice şi preşcolari .
Proiectele eTwinning sunt iniţiate de cadrele didactice şi implică colaborarea între elevi şi profesori din mai multe ţări , cu scopul de a promova schimbul de cunoştinţe , experienţe şi culturi . Proiectele eTwinning pot avea diverse teme , precum mediu înconjurător , cultură , istorie , ştiinţă , tehnologie sau orice alt subiect de interes comun . Participarea la proiecte eTwinning oferă şcolilor şi elevilor oportunitatea de a dezvolta abilităţi de comunicare , colaborare , creativitate şi gândire critică .
�Pagina de start 113 Cuprins�