FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
să educe și să motiveze elevii să adopte un stil de viață sustenabil , să colaboreze la nivel european și să devină ambasadori ai protecției mediului .
Proiectele e-Twinning îi motivează pe elevi să ia inițiativă , să conducă și să împărtășească idei , devin mai încrezători , iar comunicarea , colaborarea , creativitatea și autonomia lor se îmbunătățesc . Pentru noi , profesorii , este o oportunitate de a face parte dintr-o echipă internațională de profesori , de toate nivelurile educaționale , de a ne lărgi perspectivele de cunoaștere și de a ne extinde orizonturile .
Bibliografie : 1 . Costea , Octavia , Didactica lecturii – o abordare funcțională , Editura Institutul European , Iași ,
2006 2 . European School Education Platform 3 . Pânișoară , Ion-Ovidiu , „ Comunicarea eficientă metode de interacțiuni educaționale ”, editura
Polirom , Iași , 2003 4 . https :// school-education . ec . europa . eu / en / networking
„ RECUNOAŞTEŢI-VĂ BINELE DIN INIMA VOASTRĂ ŞI ACŢIONAŢI !”
Prof . ROTARU Gabriela Școala Gimnazială ,, Stroe Belloescu ” Grivița , România
În perioada ianuarie - mai 2024 , şcoala noastră a participat la câteva proiecte europene marca eTwinning , fiind reprezentată de două clase din învăţământul primar , şi de o grupă de preşcolari Unul dintre aceste proiecte a fost : “ RECOGNIZE THE GOOD YOU IN YOUR HEART AND TAKE ACTION !”(„ Recunoașteți-vă binele din inima voastră și acționați !”, desfăşurat în colaborare cu alţi 17 parteneri din Turcia , Lituania , Polonia şi România .
Activităţile propuse în cadrul proiectului au avut ca scop crearea unui climat educativ pozitiv , bazat pe cooperare şi abordare holistică , rezultatele aşteptate fiind : starea de bine , îmbunătățirea sănătății fizice , a bunăstării mintale , a abilităților socio-emoționale și cognitive ale preşcolarilor şi elevilor . Obiectivele proiectului au fost : ✓ Stabilirea de relații pozitive și de susținere cu elevii , profesorii și colegii , ✓ Asigurarea că aceștia se simt fericiți de viața lor la școală , ✓ Creșterea încrederii în sine și respectul , ✓ Asigurarea că părinții petrec timp de calitate cu copiii lor la școală , ✓ Oferirea copiilor abilități de bază de încredere în sine . Un program educațional adecvat pentru starea de bine a copilului de grădiniță şi nu numai . Activitățile care încurajează explorarea , creativitatea și dezvoltarea abilităților practice pot contribui la stimularea mintală și emoțională a copilului și la dezvoltarea sa armonioasă . Un program echilibrat , care a cuprins atât activități didactice , cât și timp liber pentru joacă și distracție , benefice pentru starea de bine a copilului și pentru dezvoltarea sa globală . Cele mai importante activităţi au fost :
• Cunoaşterea partenerilor de proiect ;
• Crearea unui logo şi poster de către fiecare membru participant la proiect şi votarea celui mai reprezentativ ;
• Webinarii şi Videoconferinţe cu elevii , profesorii şi părinţii ;
�Pagina
de start 111 Cuprins�