da olumsuz bir durumla karşılaşana kadar . Böyle bir durum açığa çıktığında tüm ilişki alt üst olmaya başlar . Duygusal tepkiler çoğunlukla sağlıksız bir iletişim gelişmesine yol açar . Bakıldığında genelde eğitim düzeyinin düşük olduğu kişi davranışlarında bu sorunlarla karşılaşılıyor olunsa da düşük bir ihtimal de olsa eğitim seviyesi yüksek kişilerin de bu sorunları yaşadığı görülmektedir . Neye sebep olur bu durumlar diye düşünecek olursak , Suç unsurlarının oluşumunun en büyük sebebi diyebiliriz .
Âdem ve Havva Cennetteki sonsuz yaşamlarını sürdürürken , Şeytan ’ ın da azmettiriciliği ile ilk kural tanımazlığı sergiler ve ‘ SUÇ ’ işler . Onlar için uygun görülen ‘ CEZA ’ Dünyaya indirilmek ve ölümlü bedenlerde , belirlenen süre içerisinde , suç işleme eğiliminden uzak durmak . Biz bu derin ve uzun mevzu içerisinde , cezaya çarptırılan iki kişinin çatışmanı hala görüyoruz . Dünyada tüm kavgalar bitse de Kadın ve Erkek arasında süregelen Kim daha …. Sorusunun cevapları için kavga hiç bitmeyecek .
Dünya oluşumunun amacı ve İnsan yaradılışının özellikleri gereği , sahip olma ve ele geçirme gibi arzularla çatışmalar yaşamış , suç eylemleri gerçekleşmiştir . Her şeyi elde etme isteği en büyük kişilik bozukluklarına sebep olmuştur . Bunların en tehlikelisi hiç şüphesiz narsist kişilik bozukluğudur . Narsistler kendilerini fiziksel ve ruhsal yönden aşırı beğenirler . Diğer insanlara göre kendilerini üstün görürler , sürekli beğenilme , ilgi ve onay beklentisi içindedirler . Gittikleri her yerde özel ilgi göreceklerini düşünür , üstün yerleri hak ettiklerine inanırlar . Dünyanın onların etrafında döndüklerine inandıkları için her olayda mutlak haklı kendileridir . Suç olgusunun en tehlikeli üyeleri de bu kişilik sorunu olanlardır . Asla kendileri ile ilgili bir sorun kabul etmemeleri onlarla yaşam sürdürmek zorunda olan insanlar için zorlayıcı ve yıpratıcı olur . Dünya birçok psikolojik ve ruhsal hastalıktan doğan suçla mücadele etmektedir . İstatistiklere bakıldığında Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisinin açıkladığı
rapora göre , 2017 yılında dünya genelinde 464 bin kişi cinayete kurban giderken , aynı yıl savaş ve çatışmalarda 89 binden fazla kişi hayatını kaybetti , 26 bin kişiyse terör eylemleri sonucu yaşamını yitirmiştir .
Raporda ayrıca aile içi şiddet nedeniyle öldürülen kadınların oranında da artış yaşandığına ve kadın cinayetlerinin yüzde 58 ' inin aile içi şiddetten kaynaklandığına dikkat çekilmiştir .
Dünya genelindeki cinayetlerin yüzde 19 ' u organize suçlardan kaynaklanırken , en yüksek cinayet oranları da organize suçların ve çete şiddetinin yaygın olduğu Orta Amerika ' da görüldü . Orta Amerika ' da her 100 bin kişiden 62,1 ' i cinayete kurban gitti .
Birçok yerli yabancı film ve realty programları ile soruna dikkat çekilmek istendi . Suç bireysel desek te karşımıza çıkan aile ve topluluk gruplarının da suçun hastalık gibi yayılan bir virüs olduğunu ve tedavi edilecek düzeye yükselebileceğini gösterdi .
Başka bir araştırmada , World Population Review ( WPR ) adlı internet sitesinin raporuna göre , dünyadaki kadınların yaklaşık yüzde 35 ’ i yaşamları boyunca cinsel tacize uğruyor . Tecavüzle ilgili verilerin bulunduğu çoğu ülkede , cinsel şiddete maruz kalan kadınların