öğrenmek için . Of ya ne zaman bitecek dersen geçmez o saat . Kafana da bir şey girmez sana işkence olur . Alırsın 0 ’ ı oturursun aşağı . Oysa ki formatı değiştirsen ve babanın dediği gibi bir bakış açısı geliştirsen tam da babanın şaşırma nidasıyla ‘ Aman Yarabbi ’ neler olmaz ki ?
İşte hayat yolundaki yolculuğundaki EN SAPAKLARI da senin için o merakla beklediğin ders gibi çıkarsa karşına gelecek olan yol ne olursa olsun senin için keyifli bir sürüş olur . Olması gereken de bu değil mi ? Yol gidilecek sapak sapılacak . Çal en sevdiğin müziği aç sesini yol da sensin sapak ta bak keyfine .
BÖLÜM 3
BİLİNCİN OLUŞUMU SUÇUN DOĞUMU
Toplum içerisinde varlık sürdürürken öğretilmiş ve edinilmiş birçok yazılı yazısız kuralla , dini yaklaşımlarla , bilimsel çıkarımlarla , etkileşim içerisinde olduğumuz her bir bireyle ayrı ayrı iletişim kurarız . Bu kurduğumuz iletişimin derecesi , samimiyeti , sebebi , birçok materyali içerisinde barındırır . Ailemizle edindiğimiz bu iletişim kurma marifetini ve şeklini değiştirsek te temelde hep aynı güdüde yaparız . Şöyle ki eğer en başta bahsedilen bilge ebeveyn çocuğu olarak öğrenmişsek biz iletişim kurmayı , daha sonra kuracağımız iletişim genel fayda üzerine gelişecektir konu ne olursa olsun . Ancak , biz ağlayarak istediğimizi elde eden ve her ağladığında susturulmak adına eline bir şeyler tutuşturulan bir çocuk olmuşsak iletişimimizde tek fayda görmek isteyen taraf biz olmak isteyecek , çıkarlarımızı korumayan hiçbir iletişim içerisinde olmayı kabuk etmeyeceğiz . Bu güdülerle oluşturmaya başladığımız çevremizde çatışmalar kaoslar kaçınılmaz olurken , başımıza gelen her olumsuzluk için başkaları suçlu olacak . Çekirdek ailede iç görüsünü analizle geliştiremeyen her birey ileriki yaşlarında kurduğu ilişkiler konusunda duyguya yönelik adımlar atar . Duyguyla kurulan ya da kurulamayan her ilişki ani ve yanlış kararlar ve sonrasında yaşanan pişmanlıklara , sağlıksız ve tehlikeli tutumlar yaşamaya sebep olabilir . Bu durum çoklu bir denklem grubu oluştururken tam bir karma halinde hayat içinde dağılım gösterir . Yani bilinç düzeyi yüksek bir birey bilinç düzeyi gelişmemiş bireyle bir şekilde temasta olabilir . Belki okulda öğrenci- öğretmen ilişkisi olarak gelişir bu ya da iki öğrenci , belki iş yerinde patron – işçi ilişkisi olarak ya da mesai arkadaşı olacak , akraba olacak bazen . Eş olarak ya da partner olarak seçmeye kalkacak birbirini belki bu iki bilinç düzeyi . Ya da aynı bilinçsizlik düzeyi bu benzer modellerde karşılaşacaklar birbirleriyle . Durum bu noktada tehlike sinyalleri vermeye başlıyor . Öyle ki birbirini tanımaya başlayan iki farklı karakter ilk etapta sınırların nerde başlayıp nerde bittiğini bilemediği için aşırı talepkâr olmayabiliyor . Belli ölçülerde paylaşımlar da yapılabiliyor . Ne zaman ki duygularla karar veren birey baskı , tehdit , ya