Web 2.0 araçlarının Olumlu Yönleri
o Kullanılması kolay ve çekici eğitim ve ders videoları hazırlayabilirsiniz. o Çekmiş olduğunuz fotoğraflardan videolar hazırlayabilir, paylaşabilirsiniz. o Sizi ve öğrencilerinizi temsil edecek avatarlar hazırlayabilirsiniz. o Grubunuz, sınıfınız ile beyin fırtınaları yapıp, paylaşımda bulunabilirsiniz.. o Dijital dergi oluşturabilirsiniz. o Çevrimiçi oy verebilirsiniz. o Çevrimiçi oyun oynayabilir ya da oyunlar yaratabilirsiniz. o Dijital Öykü Anlatımı ile derslerinizi daha anlaşılır ve esprili hale getirebilirsiniz. o Değerlendirmeleri eğlenceli hale getirebilmek için dijital sınavlar hazırlayıp, interaktif katılım sağlayabilirsiniz. o Online anket ve analiz yapabilir, bunların raporlamasını alabilirsiniz. o Derslerinizde anlama ve hatırlamaya yönelik uygulamalar kullanabilirsiniz. o Hoşunuza giden blog ve web sitelerinin linklerini sonra kullanmak üzere sık kullanılan öğelere ekleyerek sosyal web imleri yaratabilirsiniz. o RSS( Zengin Site Özeti) verilerini takip edebilirsiniz. Güncellemeler, son haberler ve değişiklikler size anında iletilmesini sağlayabilirsiniz.( RSS bir sitenin veye bloğun günlük haber akışı veya yenilikleri hakkında bilgi veren sunuculardır.) o eTwinning projeleriniz için online videolar sunular e kitaplar dergiler bültenler oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz.
Web 2.0 araçlarının Olumlu Yönleri
Web 2.0 araçları toplumdaki tüm bireylere bilgi paylaşımının yanı sıra, düşüncelerini, felsefelerini, sevdiği veya sevmediği şeyleri ifade etmesine, ilgi alan konuları konusunda yorumlar yapmasına etik kuralları doğrultusunda bir özgürlük alanı oluşturur.
Ancak sadece web araçlarını kullanarak çok kaliteli bir öğrenme ortamı oluşturmak mümkün değildir. Web araçları diğer öğrenme ve öğretme yöntemleri ile birlikte destekleyici, etkileşimci ve işbirlikçi özelliklerinden yararlanılarak kullanılınca çok verimli sonuçlar alınabilir çünkü 2.0 web araçları;
Etkileşim, işbirliği ve iletişimi sağlar. Bilgi ve içerik oluşturmayı mümkün kılar. Kullanımları hem kolay hem de esnektir. Öğrencilerin hem yazma hem de öğrenme süreçlerinde teknoloji becerilerini geliştirmeyi mümkün kılar.
Öğrenciler işbirliğini geliştirici yeni yöntemler öğrenirler.
Öğretmen – Öğrenci, Öğrenci – Öğrenci arasındaki mesafeyi azaltır ve daha iyi bir işbirliği sağlar. Öğrenimi geleneksel kalıpların dışına çıkarır.
3 2015-1-TR01-KA201-022591 ]“ Funded by the Erasmus + Program of the European Union. However, European Commission and Turkish National Agency cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein”