22
Activitat 2
Variant de l ’ activitat 1 , però en comptes d ’ explicar-los l ’ argument , podeu veure la pel · lícula Coriolanus de Ralph Fiennes , ambientada en el moment present . La pel · lícula , que és una relectura del Coriolà de Shakespeare ( no del de Collin ) té moments de notable violència .
Activitat 3
Plantegeu als alumnes quin creieu que és el paper del director en una orquestra . El director no sols crea la versió de l ’ obra , sinó que el seu gest permet aconseguir unes coses o unes altres .
En la versió de Carlos Kleiber que us proposem escoltar és significatiu el gest d ’ entrada ( que va impactar molt els joves durant el procés de programació ). Feu reflexionar els alumnes sobre la violència del gest de Kleiber en correspondència amb la violència del tema de Coriolà ( i de Coriolà mateix ). Podeu treballar-ho a partir de les següents directrius :
Shaker Loops I Al concert s ’ interpretarà el primer moviment : « Shaking and Trembling ».
Activitat 1
Parleu amb els alumnes dels elements primordials de la música ( melodia , ritme , harmonia i timbre ) i que diguin quin creuen que predomina en aquesta peça . Es pot parlar de melodia ?
Pregunteu-los què és un loop . Treballeu-ho a nivell teòric , buscant informació , etc . Però també a nivell d ’ experiència de la següent manera : de cara a entendre com està feta la peça , dividiu la classe en grups i proposeu a cada grup la creació d ’ un motiu rítmic o melòdic que puguin cantar o tocar . Un cop estiguin preparats , el professor ( o un alumne ) pot jugar a superposar els diferents motius . Feu-los aparèixer o desaparèixer a voluntat per crear textures més simples o més
Dossier pedagògic : Clàssicament joves