Çocuk Oyunları Olimpiyatları 7-10 yaş arası öğrencileri içerir. Projemiz, 16.60. Yüzyılın en büyük Flaman ressamı Pieter Bruegel'in 1560 yılında 'Çocuk Oyunları' çalışmalarını günümüz çocuklarının oynadığı geleneksel çocuk oyunlarıyla canlandırmak. Geçmiş ve şimdi arasında bir köprüdür.
Projemizin amacı, çocukların geleneksel oyunlarımızı öğrenmesidir. Çocukların oyun kurma becerisi, oyun yoluyla iletişim becerilerinin gelişimi. Fiziksel hareketlerle hareket becerisinin gelişimi. Geleneksel çocuk oyunlarımızı öğrenerek bir video masa animasyonu yapılacaktır. Animasyon sonucunda bir e-kitap oluşturulacak. Dünya oyun günü kurucusu Güney Koreli Dr. Freda Kim'in anısına değinecek. Proje ortağı ülkeler sanal ortamda dünya oyun gününe ev sahipliği yapan kurumlara sunulacak. Öğrenciler basit web 2.0 araçlarını kullanmayı öğreneceklerdir. İçeriğin büyük bir kısmı eba ve eba özel bir ödül için aday.
Karşılıklı küçük takımlar kurulacak. Elde edilen ikili takımlar eşleştirilecektir. Takımlar birbirlerini oynamak için oyunu seçecek. Her hafta ilan edilecektir. Bağlar her hafta değişecek. Haftanın takımları Pazar akşamı açıklanacak. Proje Öğrencilerinin çoğu, araştırmakta oldukları bilgileri araştırır, araştırır, tartışır, çünkü bunlar okuryazarlık öğrenme aşamasında olacaktır. . Bitiş oyununu nasıl oynayacağınız sınıf kararları ile belirlenir. Oyunun haftanın köşesi oluşturulacak. Öğrencilerin motivasyonu ve heyecanı diyaloglarla artacaktır. Projemiz oyun ve fiziksel aktivite müfredatına entegre edilmiştir. Evrensel bir bütün olan öğrencilere verilecek. İletişim Grupları twinspace forumu, facebook blog'u, whatsapp gruplarına connect, messenger, skyp eTwinning canlılarında oluşturulan etkinlikler ile sağlanacak.
Proje öğrencileri ilk önce takımları oynayacak. Her oyun ekibi ortak bir kararla bir takım adı, logo ve slogan oluşturacaktır. Tüm oluşturulan logo sloganları, projenin ana sloganları ve logoları olacaktır. Öğrenciler seçilmeyecek. Öğrencilerin oynayacağı oyunlar, öğrenciler tarafından belirlenecek tricidere yüklenecektir. Oy listesi masada oy veren öğrenciler tarafından oluşturulacaktır. Oyun listesi, proje öğretmeni tarafından takım sayısı ile çarpılacaktır. Tablodaki takım ismi ve logosu eklenecektir.
Birlikte oynama yeteneklerini geliştirecekler. Bir oyuna katılma ve oyun oynama yeteneğine sahip olacaklar. İlköğretim seviyesinde, oyun ve fiziksel aktiviteler, özellikle katılım için aktif katılım ve aktif yaşam için bir altyapının kurulmasına katkıda bulunacaktır.
Çocuklar geleneksel oyunları öğrenebilecekler. Belirli bir ortamda bir araya gelen çocukların oyun yapma ve iletişim becerilerini geliştirmeleri sağlanacaktır. Kostal etkinliklerin sağlanması (spor-hareket gelişimi) sağlanacaktır. geleneksel oyunlarımız gelecek nesillere aktarma hissi haline gelecektir.
Children's Games Olympics