17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 22

/

TRY-OUT

STAAND CLUBCONCERT

MOONEYE

© VALERIE DE BACKER

M

22
Met het sterke en bejubelde debuutalbum ‘ Big Enough ’, een pak succesvolle singles en een ijzersterke livereputatie behoort Mooneye al enkele jaren tot het kruim van de Belgische indie . Een status die met hun tweede album ‘ Come With Me And Hide ’ alleen maar zal groeien .
Het begon voor Mooneye allemaal in 2019 , toen de band rond Michiel Libberecht zegevierde in ‘ De Nieuwe Lichting ’ van Studio Brussel . Er volgde een EP en met ‘ Thinking About Leaving ’ ook een eerste bescheiden hit . In 2021 verscheen debuutalbum ‘ Big Enough ’, met succesvolle singles als ‘ Bright Lights ’ ( samen met Meskerem Mees ), ‘ Fix The Heater ’ en ‘ Are You Lonely Too ’. Een succesvolle tour bracht de band door België , Nederland en tot in Duitsland , waar hun faam sinds een felgesmaakte passage op het bekende Reeperbahn-festival zienderogen groeit .
Eind 2022 ging de band de studio in voor het langverwachte tweede album en daarvoor wou Libberecht terug naar de basis van de band : intimiteit vanuit een akoestische basis . Inspiratie haalde hij uit zijn voorliefde voor de American way of songwriting , met elementen uit folk en country , en invloeden als Kevin Morby , akoestische Beck en soundtracks van Morricone en Luppi . Het resultaat is een openhartig album van een band die hechter klinkt dan ooit .

Hun eerste single ‘ Lover To Stranger ’ deed het uitstekend op de radio en in de alternatieve hitlijsten en na een solotour door Duitsland ( met Ruben Block van Triggerfinger ) richt Libberecht het vizier op 2024 . Na de release van ‘ Come With Me And Hide ’ volgt er een tour door België , Nederland en Duitsland . Dat is tenslotte waar het om draait voor Mooneye , op het podium staan en hun muziek delen met fans en publiek . /

ZATERDAG 9 NOVEMBER 2024 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 15 EURO / VVK 17 EURO / KASSA 19 EURO
www . mooneyeband . be