17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 23

Li

/

ROUWEN IN VERTROUWEN

UUS KNOPS , ANNELIES DYCK & ELINEVEER

BOEK & BABBEL

Uus Knops is psychiater , auteur , rouw- en verliesdeskundige en zet zich in om de rouwcultuur in Vlaanderen warmer te maken . In 2018 debuteerde ze met het rouwboek ' Casper ’ waarin ze de zoektocht naar haar vermiste broer en de zoektocht van een rouwproces beschrijft . In 2021 verschenen ‘ Op afstand nabij ’ en ‘ Een klein afscheid ’, geschreven met Joris Hessels .
© TJORVEN BOUCHER
Tijdens een interview met Annelies Dyck zal Uus aan de hand van haar persoonlijk verhaal in- en uitzoomen . Zo worden afscheid , rouw en troost op verschillende manieren belicht en geïllustreerd . “ Uiteindelijk is dat wat ik als psychiater doe : woorden geven aan iets waar geen woorden voor bestaan .”

Li

23
Tijdens dit gesprek maakt Elineveer live illustraties aan een houten bureau vol met knipsels en kleuren , een papier , één soort potlood en vooral veel slijpsel . Ze haalt fijne poëzie uit die scherpe punten , emoties die vertaald worden in tedere details . Eline neemt waar en voelt . Met een gave om iets dat niet tastbaar is , maar wel in de lucht hangt , in een sprekend beeld te vatten .

De Boek & Babbels zijn een organisatie van De Bib en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen . /

/

WOORDEN GEVEN AAN IETS WAAR GEEN WOORDEN VOOR BESTAAN .

DONDERDAG 14 NOVEMBER 2024 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 6 EURO / VVK 7 EURO / KASSA 8 EURO
www . uusknops . be www . elineveer . be