רוצים שהפונקציה תשתמש בו. נסתכל על הדוגמה הבאה.
זה אולי נראה מבלבל בהתחלה, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לקרוא את הקוד הזה לאט. יש לכתוב את הקוד הזה על הלוח ולהתעכב על איך קוראים אותו עם התלמידים שלכם.
שמה של הפונקציה הוא, goto והארגומנט הוא. t
69
אנחנו מתחילים לקרוא את הקוד משורה 7 שבה כתוב " match ". goto שורה זו וזו שמתחתיה נקראות קוד ראשי. מאוד חשוב להבין שזה המקום שבו המחשב יתחיל בביצוע הקוד כאשר נלחץ " run ". הגדרת הפונקציה בשורות למעלה מאוחסנת שם ותבוצע על ידי המחשב רק אם נקרא לפונקציה בקוד הראשי.
בשורה, 7 אנחנו משתמשים בפונקציה goto עם הארגומנט. match אם כך, match, t = כך ש-t בתוך הפונקציה יוחלף ב-match. המחשב חוזר לשורה 3 וקורא:
.“ turnTo match, step distanceTo match” לאחר שהמחשב עבר את כל הפקודות ב-goto עם, match הוא ימשיך בביצוע הקוד הראשי) שורה). 9 בשלב הבא, יש לנו עוד קריאה לאותה פונקציה. הפעם הארגומנט הוא, pile כך שהמחשב חוזר לשורה, 3 והפונקציה תבוצע שוב עם. pile. t =
הסבר
ארבע דקות
סוג נוסף של פונקציה הוא פונקציה ללא ארגומנט. סוג זה של פונקציה גורם למשהו לקרות, אבל זה לא מחייב אותנו להעביר קלט כלשהו. קריאה לפונקציה כזו כוללת רק את שם הפונקציה וסוגריים ריקים.
כפי שאמרנו, העכברים אוהבות לאסוף פריטים.
בשלבים הבאים, אנחנו צריכים לעזור להן לאסוף גפרורים. על מנת לעשות זאת, נשתמש בפונקציות הפשוטות הבאות:()" grab " ו-()" drop."
שאלו את התלמידים שלכם: " האם אתם יכולים לחשוב על עוד פקודה מקודמאנקי שגם כוללת פונקציה?"
© 2015 קודמאנקי סטודיוז בע " מ