- חברה בשם איטרציה
שיעור 12
- חברה בשם איטרציה
שיעור 12
שלבים 61 עד 65
בשיעור הקודם הצגנו בפני התלמידים שלכם לולאות , ודרכן הצגנו את המושג של איטרציה ) iteration ( על אוסף של אובייקטים . שיעור זה ממשיך את העבודה עם לולאות . ביצוע איטרציה על אוספים של אובייקטים הוא רעיון כל כך בסיסי במדעי מחשב , והוא משמש לעתים כל כך קרובות בכתיבת קוד , שבהחלט משתלם להקדיש זמן רב יותר לתרגל את השימוש בו .
יעדים : בשיעור זה , התלמידים :
● ילמדו כיצד להשתמש במשתנה הלולאה בדרכים אחרות מאשר כטיעון
● יתאמנו בלולאות for
• ישלימו את שלבים 61 עד 65 בקודמאנקי
57
רכיבים : מושגים : איטרציה ) iteration ,( אלגוריתם ) algorithm (
חלק : 1 מבוא - 10 דקות
פעילות
שש דקות
היזכרו עם התלמידים שלכם בכך שלולאת " for " חוזרת על פעולה עבור כל אלמנט של אוסף , למשל פונה אל וצועדת אל כל בננה שעל המסך . תהליך זה נקרא איטרציה . אנחנו אומרים שאנחנו מבצעים איטרציה על אוסף הבננות . אנחנו גם יכולים לבצע איטרציה על אוסף של אובייקטים מסוגים אחרים ולעשות סוגים שונים של פעולות איתם . לדוגמה , אנחנו יכולים לבצע איטרציה על אוסף של תלמידים ולבקש מכל אחד מהם לצעוד .
נבקש שלושה מתנדבים ונאמר להם שהם שייכים לאוסף " תלמידים ". נורה להם לעמוד כתף אל כתף כשגבם אל הקיר , ונבקש מהתלמיד הרביעי לכתוב על הלוח בלוק של קוד שיגרום לכולם לצעוד צעד אחד קדימה . נבקש פתרון בלי לולאה , בתור התחלה .
הערה : תשובה כגון students . step 1 לא מקובלת , כי למערך אין פונקציה שתגרום לכל חבריו לצעוד .
התשובה הנכונה תהיה :
© 2015 קודמאנקי סטודיוז בע " מ