- בואו נתחיל
שיעור 1
- בואו נתחיל
שיעור 1
שלבים 0-5
שיעור זה מציג בפני התלמידים את עולם המחשבים המרתק ואת פלטפורמת קודמאנקי. יתכן שחלק מהתלמידים שלכם מכירים את המונחים " קידוד " ו- " תכנות ", ומרגישים נוח לעבוד עם מחשבים. עבור אחרים, ללמוד תכנות עשוי להיות חוויה מרתיעה. כמחנכים, המטרה שלנו היא לעזור לתלמידים ללמוד ולחקור מגוון רחב של נושאים, לרבות מדעי המחשב. אנחנו רוצים ליצור סביבה שבה התלמידים יוכלו ללמוד מהטעויות שלהם ולבנות את הידע הבסיסי שלהם בכדי ליצור משהו חדש.
יעדים: בשיעור זה, התלמידים:
• ילמדו מה ההגדרות לקידוד ותכנות מחשב
• יכירו את פלטפורמת קודמאנקי
• ישלימו את שלבים 0-5 בקודמאנקי
11 רכיבים:
• הוראות:” Turn“ Step”,“
• מושגים: שלב, CoffeeScript
חלק: 1 מבוא- 10 דקות דיון
© 2015 קודמאנקי סטודיוז בע " מ
שתי דקות. 1 כמה מכם השתמשו אי פעם במחשב?
. 2 האם אי פעם יצרתם משהו במחשב, כמו מצגת, ציור, או אולי אפילו משחק?. 3 תנו לשניים או שלושה תלמידים לספר לכיתה מה הם יצרו.
הסבר
דקה
כדי שכל היישומים והמשחקים שאנחנו אוהבים יעבדו על מחשב, אנחנו צריכים לתת הוראות למחשב. מחשבים לא יכולים לחשוב בעצמם, הם עושים כל מה שאנחנו אומרים להם לעשות. לתת הוראות למחשב נקרא תכנות מחשב או קידוד.
פעילות
שלוש דקות
שחקו משחק קצר עם התלמידים שלכם כדי להמחיש להם מה הן פקודות. הניחו חפץ במקום גלוי כלשהו בכיתה. בקשו מהתלמידים שיתנו לכם הוראות שיכוונו אתכם מהמקום שבו אתם עומדים בכיתה אל החפץ.