19
Bu çerçevede kursiyerler on ilde 53 Merkezde yüz yüze verilecek olan derslere katılacak, aynı zamanda, bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi mobil elektronik cihazları kullanarak dersleri uzaktan takip edebilecek. Yeni model ile katılımcıların dersleri takip etmek için sürekli bir internet bağlantısına ise ihtiyaçları olmayacak. Öğretim Yönetimi Sistemi ve harmanlanmış eğitim yönteminin kullanılmasıyla eğitimlerin etkinliğini ve verimini artırmak, öğrenmeyi ve etkileşimi kolaylaştırmak ve eğitim dünyasındaki yenilikleri, kapasite artışı sağlayacak şekilde Türkiye’ye taşımak amaçlanıyor.
Yetişkinler için Türkçe dil eğitimleri, Suriye Krizine Yanıt olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi’nin (TDP) uygulandığı illerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde (HEM) görevlendirilmiş usta öğreticiler tarafından veriliyor. Projenin başladığı 1 Şubat 2018 tarihinden bu yana yüzde 68’i kadın olmak üzere toplamda 283 usta öğreticiye eğitimler verildi. Proje kapsamında on ildeki 53 Halk Eğitimi Merkezine altyapı ve teknik destek sağlanıyor. Ayrıca Gaziantep ili Şehitkamil ilçesinde bir adet Halk Eğitimi Merkezi inşa ediliyor.
UNDP, daha önceki projelerinde de Suriyelilere dil becerileri eğitimi sağlamıştı. Yeni proje ise yüz yüze ve uzaktan öğrenme yöntemlerinin bir araya getirildiği harmanlanmış öğrenme yaklaşımı ile bu çabaların önemli ölçüde yaygınlaştırılmasını sağlıyor, harmanlanmış eğitim modeli ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Yeni proje aynı zamanda kadınlar ve gençler için iş gücü piyasasına erişimi destekleyecek, bireylerin ve toplulukların sosyoekonomik bakımdan güçlenmesine de katkıda bulunacak.
Dayanıklılık merkezli, yerel ve sürdürülebilir kalkınma perspektifini odağına alan Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi (TDP), Suriye krizi nedeniyle ortaya çıkan sorunlara uzun vadeli, kapsamlı ve yapısal çözüm önerileri getiriyor. Ekonomik entegrasyon, sosyal uyum, yerel kapasitenin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmayı merkezine alan proje, UNDP’nin sürdürülebilir kalkınma konusundaki 50 yılı aşkın uzmanlığını ulusal ortakların deneyim ve kapasiteleri ve AB’nin finansal desteği ile bir araya getiriyor.