Vandposten 2013 nummer 1 | Page 9

30 havørreder , som – når de bliver genfanget – kan give vigtig information om fiskenes vandring i havet og vækst . Fanger du en mærket fisk hører vi selvfølgelig meget gerne om det og DTU betaler en ikke ringe findeløn !
Elfiskeriet viste noget at det potentiale , som Liver Å rummer . Det er meget længe siden , vi har set så mange mindre ørreder i hovedløbet og selv Peter Geertz-Hansen fra DTU var meget imponeret over tætheden . Foruden ørrederne så vi ål , grundlinger , gedder , skrubber , laks og som noget helt nyt 12 styk helt . Denne nye art har vakt vores interesse meget . Hvor kommer de fra – og vil vi se flere i fremtiden ? Med de forbedringer der langsomt , men sikkert , bliver lavet i Liver Å og tilløbene vil
jeg tillade mig at se positivt på fremtiden , og måske der en dag kommer så mange havørreder op i Liver Å , at selv formanden kan fange en ?
Spørgsmål : Der blev spurgt om de klækkebakker der har været talt så meget om . Emil fortalte at det handler om at æggene klækker naturligt i nogle bakker ude i bækken . Der er lavet nogle forsøg , og det er noget vi vil gå videre med . Målet er bedre tilpassede fisk der på længere sigt har en bedre overlevelse i vores vandløb . Ålborg Universitet har indsendt ansøgning om at få lov til at lave forsøg , og vi venter på sagsbehandlingen .
Beretningerne er godkendt .
Lodsejer udvalgets beretning Ved Michael Nielsen
Endnu et fint år er gået med hensyn til vores lodsejere ved Liver Å samt tilløb .
Vi har desværre været så uheldige at foreningen har mistet et stykke fiskevand . Det er altid ærgerligt når det sker , men vi kan ikke gøre så meget andet end fortsat at færdes med respekt for både natur og lodsejere .
Stykket det drejer sig om er parcel 100 og 107a . Husk at ændre i anmærkningerne i din kortmappe ( fra A + til A ÷). Vores markeringspæle langs åen er rettet , så der er pæle med rød farve ( intet fiskeri og ingen passage ) på begge sider af de berørte stykker .
9