TuriBuc Ianuarie 2014, numărul 1 | Page 22

În anul 2011, reforma sănătății a transformat o mulțime de spitale din România în azile de bătrâni sau locuri părăsite, pentru că erau neprofitabile. Bucureștiul a scăpat în mare de această problemă, cu excepția spitalului evreiesc Caritas de pe strada Traian, care a fost retrocedat.

Spitalul Caritas

Începuturile pleacă de pe 20 februarie 1880, când Germania recunoaște independența României și câteva zile mai târziu, pe 1 martie 1880 se deschide Legația Germană la București, iar contele Von Wesdehlen devine primul ambasador al Germaniei.

La 25 august 1944, după capitularea nemților, Legația Germană a fost înconjurată de un pluton de infanterie și de două tunuri antitanc, somându-i pe cei din interior să se predea. Ambasadorul Manfred von Killinger a împușcat-o mai întâi pe secretara sa, cu care se presupune că ar fi avut o relație, iar apoi s-a sinucis.

La puțin timp după terminarea celui de-al doilea Război Mondial, moare actorul Constantin Tănase, fondatorul companiei de teatru Cărăbuș (1919), iar fosta Legație Germană este transferată Teatrului de Estrada, căpătând ambele numele lui Tănase.

După anii '90, clădirea a devenit Casino Victoria, apoi și-a pierdut complet demnitatea, transformându-se în sală de pariuri sportive.

.