TuriBuc Ianuarie 2014, numărul 1 | Página 17

Teatrul de vară din Parcul Bazilescu

Și dacă tot a venit vorba de bântuit vă voi spune o poveste care circulă printre vizitatorii acestui parc. Se spune că noaptea, în zonă, se aud sunete stridente și tusea unui bărbat (despre care se crede că ar fi chiar a dom­nului Bazilescu), venind de dincolo de coloanele tea­trului aflat în paragină.

În prezent există și o pagină dedicată acestui loc unde se caută persoane interesate de o expediţie către acest loc pentru a găsi dovezi cu privire la aceste zvonuri.

Teatrul de Vară a fost construit în anul 1953 și inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților, cu o capacitate de 2000 de locuri. În prezent, teatrul aflat în administrarea Ministerului Culturii este într-o stare avansată de degradare.

Deşi faţada Teatrului a fost renovată la începutul anilor 2000, în acest moment clădirea arată deplorabil şi este în pericol de prăbuşire. Intrarea în clădire este interzisă, iar pe gardurile ce împrejmuiesc clădirea se află mesaje ce avertizează asupra pericolului de prăbuşire. Câinii comunitari şi paznicii sunt acum singurii vizitatori ai Teatrului de Vară care înainte de '89 găzduia frecvent concerte de muzică uşoară, muzică populară sau alte spectacole de varietăţi. Acum, amfiteatrul ce ar putea găzdui evenimente culturale, teatrale sau muzicale este o altă ruină ce bântuie Capitala.

Teatrul de vară din inima Bucureștilor Noi se află pe terenul parcului Bazilescu, botezat la început Nicolae Bălcescu (mare poet național), dar care a revenit la vechiul nume după anul 1989. Numele vine de la Nicolae Bazilescu – mare moșier, celebru junimist și jurist care a donat pământ statului român pentru construirea acestui parc.