Trender & Tendenser Juni 2017 | Page 9

EVENEMANGET, I BÖRJAN av juni och omfattade samtal och diskussioner om den svenska skogen ur flera olika aspekter i samarbete med ett antal företag och organisationer som har koppling till skogen.

”När vi först lanserade varumärket, jobbade vi mycket med pr och fick väldigt bra täckning i olika medier. Men det här eventet har nog gjort störst intryck på dem som sett det. Det är ju också den marknadsaktivitet som vi lagt ner mest tid och resurser på”, säger Niklas Gilmark.

Förutom lanseringen av damunderkläder gör Allvar också en satsning på export. I juli startar försälj-ningen av varumärket i Berlin, i samband med modeveckan.

”Vi kommer att göra en liknande miniutställning tillsammans med några olika aktörer där. Kanske är det också möjligt att vi kan göra något med UD, som kommer att vara i Berlin under modeveckan”, berättar Niklas Gilmark.

Lanseringen och utställningen i Berlin görs i samarbete med Oukan, som är en trendig och an-norlunda japansk concept store och restaurang i den östra delen av staden.

Trender & Tendenser, juni 2017 9

I Centralhallen på Stockholms Central byggde Allvar upp en tillfällig utställning och butik, i samarbete med företag och organisationer med koppling till skogen. Temat var "En kärleksförklaring till svensk skog".

Niklas Gilmark och Stefan Söderberg samt Jeanette Steinsland från Galleri Steinsland Berliner berättade om under-kläderna, varumärket och om konsten, av konstnärerna Tommy Svenningsson, Malin Gabriella Nordin och Ragnar Persson.

Foton: Clement Morin

.