Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 6

6 Trender & Tendenser, januari 2020


Årets hedersomnämnande 2019:

Följarna först – redaktionell metod för kommunikatörer

Från vänster författaren Staffan Ekengren och vd Sveriges Marknadsförbund Francesca O’Brien Apelgren.

Foto Carina Englundh

Juryn har valt att  tilldela ett hedersomnämnande för Årets Marknadsföringsbok 2019 till boken Följarna först – redaktionell metod för kommunikatörer som skrivits av författaren Staffan Ekengren.

"Staffan utvecklar och beskriver på ett relevant sätt det nya media- och kanal-landskapets förutsättningar.  Boken är välskriven och pedagogiskt upplagd och juryn rekommenderar boken till alla som bättre vill förstå och utveckla sin egen kommunikation i dagens medielandskap".

 

" Jag är hedrad och glad över utnämningen.

säger Staffan Ekengren"

Träffa Staffan Ekengren författare till boken:

Följarna först – redaktionell metod för kommunikatörer

 

Hur du får redaktionell kommunikation att hända på riktigt i vardagen? Bli inspirerad och hämta information och idéer hur man bygger sitt eget mediehus. Hur man tar makten över innehållet i sina kanaler och vilken strategi som krävs för att leda en sådan förändring. Staffan Ekengren kommer att berätta hur han på ett handgripligt och framgångsrikt sätt byggt upp Scanias inhouseredaktion.

Rätt använd kan en egen redaktion bli en stark muskel i företags och myndigheters kommunikationsarbete, särskilt i en tid när innehållsarbetet går hand i hand med en snabb utveckling av digitala kanaler. Staffan Ekengren som är Head of Scania Newsdesk har många års erfarenhet av redaktionellt arbete. Han har tidigare arbetat som journalist och redaktör inom både dagspress och radio, samt varit presschef på ICA-gruppen.

13 maj - Hedersomnämnande

Dag: 13 maj 2020

Tid:  kl 17.30 – 19.00

Plats: Hos Sveriges Marknadsförbund, Nybrogatan 34, Stockholm

Anmälan: [email protected]

Läs mer på svemarknad.se