Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 29

Trender & Tendenser, januari 2020 29  

Hur låter ditt varumärke?

vd Kalle Widelius Foto och text Carina Englundh

Hur arbetar ni med hållbarhetsfrågan?

Vi tänker alltid på hur vi kan bidra i kampen mot klockan,  allt från att jobba papperslöst i våra studios till hur vi reser inom företaget. Privat har min sambo fått mig att tänka efter hur vi kan dra ner på inköp och återvinna så mycket som möjligt.
 

Många företag söker idag mer strategiska samarbeten vad gör ni för typer av samarbeten och partnerskap?
Vi har senaste månaderna haft partnerskap för 100 Wattaren, Sound Stockholm och Inhousegalan. Events där vi tror att beställare rör sig. Sen har vi massor av kunder som återkommer månad efter månad med olika typer av uppdrag, och då blir det indirekt ett partnerskap där vi samarbetar för att göra deras kund så nöjd som möjligt.

Mest spännande just nu?
Det är såklart extremt spännande att det talas om ljud och röster som en allt viktigare pusselbit i modern marknadsföring.  Sen är vår utlandslansering av det egenutvecklade produktionssystemet ’PS’ spännande. Det saknades ett smart IT-verktyg för studiobranschen så vi har byggt ett eget sedan fyra år tillbaka. PS gör att man kan jobba otroligt mycket smartare och vi har fått väldigt mycket intresse från i stort sett alla som fått se det.

Vilka är dina bästa tips på omvärldsbevakning?
För mig passar det att schemalägga en stund varje morgon då jag läser allt från branschbloggar till nyhetsartiklar men inte för länge. Ju mer man stirrar utåt desto mindre tid och fokus får du på det interna arbetet. Så länge man är genuint intresserad av att lära sig nytt och är lösningsorienterat, så kommer det gå bra.

Vilka marknader vänder ni er emot?
Primärt den nordiska marknaden, därefter de större Europeiska länderna. Men eftersom vår hemsida attraherar folk i hela världen så kan vi en vanlig vecka få förfrågningar från kunder i ca 40 länder, igår från Madagaskar till exempel.

“År 2006 introducerades Youtube och det blev ett paradigmskifte då det blev gratis för företag att nå ut med rörligt budskap. Dessutom har TV-reklam ökat kraftigt i och med alla nya kanaler. Och reklamfilm behöver bra ljud säger Kalle Widelius”

Tycker du att marknadsföringen och kommunikation har ändrats i din bransch?
Både ja och nej. Allt handlar fortfarande om att skapa förtroende för sitt varumärke och sin tjänst. Däremot är uttrycket, kanalerna och analysen annorlunda mot för 5-10 år sedan. Även vi satsar mer på rörligt material.

Jobbar ni aktivt med kundresan?
Självklart. Det är enligt mig den viktigaste frågan i hela affären. Det är superviktigt att lära sig hur kunderna upplever varenda liten detalj om/kring oss och det vi levererar. Sen har nog inga småföretag tillräckliga resurser för att realisera allt man skulle vilja. Men jag tror man kommer långt genom att skapa en kultur där alla på företaget vill bidra med små som stora idéer som gör att kundens process enklare.