O nouă licitație, același răspuns!
Din câte știți, motivul pentru care nici măcar acum nu avem autobuzele mult-promise este faptul că Primăria Municipiului Ploiești nu dorește garantarea acestui proiect, astfel încât ofertanții nu se înghesuiesc la ușa TCE Ploiești.
Același lucru s-a întâmplat și pe data de 17 iulie 2014, când nicio firmă nu s-a prezentat pentru participare. Pentru a avea un punct de vedere oficial, l-am contactat pe Dl. Ion Micu, director tehnic al S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești: „ Nu s-a prezentat nimeni. Dacă vom realiza încă o licitație cu aceleași criterii, rezultatul va fi la fel. ”, reieșind de aici că fără garantarea Primăriei, fosta RATP nu va avea autobuze noi prea curând. Vă prezentăm o galerie cu vehiculele care ar putea circula pe străzile Ploieștiului.
ȘTIRI
Galerie Foto și ultimele detalii legate de noul terminal de pasageri
Potrivit site-ului phon.ro, „ Ploieștiul va avea un terminal multimodal de transport pasageri în zona Spitalului Județean de Urgență (SJU), amenajat la standarde europene.
Terminalul propus este un spaţiu urban menit să organizeze fluxurile de circulaţie auto şi pietonale. Potrivit proiectului, complexul va avea:
• Sistematizare teren, amenajare platformă circulaţii şi parcări auto pentru mijloace de transport
- parcare pentru 15 autobuze,
- parcare pentru 45 microbuze şi maxi – taxi,
- parcare auto pentru 80 autoturisme,
- 10 locuri de parcare pentru taxi,
- 10 locuri de parcare pentru motociclete,
- 80 locuri de parcare pentru biciclete
• construire clădire Terminal Multimodal, cu sală de aşteptare şi spaţiile anexe (vânzare bilete, dispecerat, spaţii administrative şi tehnice, grupuri sanitare, etc.)
• amenajare spaţii verzi şi plantări de copaci
• amplasare staţii autobuz şi mobilier urban
• împrejmuire teren
Din analiza situaţiei din teren a rezultat necesitarea amenajării unui sens giratoriu semaforizat la intersecţia străzii Gageni cu accesul în Terminalul Multimodal şi în Spitalul Judeţean de Urgențe Ploiești. Acest sens giratoriu este necesar pentru a se reglementa accesul în Terminalul Multimodal, în Spitalul Judeţean cât şi în zonele rezidenţiale din zonă aflate în plin proces de construcţie.
Totodată, giratoriul va trebui să faciliteze şi accesul pietonal spre terminalul multimodal realizând legătură pietonală dintre staţiile de tramvai şi acesta. De asemenea el va fi un punct de întoarcere facil pentru autobuzele orăşeneşti cât şi pentru ambulanţele care deservesc Spitalul Judeţean Prahova.
Valoarea proiectului este de peste 30,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, bani care vor proveni din economiile realizate de municipalitate la fonduri europene. Din acești bani, contribuția din bugetului orașului este de peste 1,7 milioane de lei.
Durata de realizare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.”