+ HIFI
» Aavik U-188
til et par USB-disk-innganger , triggerkoblinger , RS232 , og selvsagt nettverk . Det er kanskje ikke voldsomt mye , men du skal ha et ganske omfattende system hvis du blir short på innganger .
Forsterkeren yter 2 x 300 watt i 8 ohm , og som alle skikkelige forsterkere dobler den denne effekten i 4 ohm , hvor den da leverer imponerende 2 x 600 watt .
Den innebygde digitalkonverteren klarer inntil 32 / 384 og DSD inntil DSD128 når du sender signalet til U-188 via USB . Via optisk eller coax får du maks 24 / 192 . Forsterkeren støtter også MQA . Selv om dette kanskje ikke står aller høyest på ønskelista til den gjengse hifi-entusiasten akkurat nå . Men hvem vet ? Kanskje MQA får en ny start med den nye strømmetjenesten som planlegges fra Lenbrook og HDtracks .
I motsetning til mange klasse D-forsterkere er også vekten ganske solid . Kanskje er den ikke helt på klasse A-nivå , men den veier likevel inn med nesten 23 kilo takket være solid kabinett , kjøleribber og strømforsyning .
Skal vi fortsatt diskutere klasse D ? Nei , jeg synes ikke det , for den nye serien forsterkere fra Aavik , og andre produsenter , er av en kvalitet som burde markere et endelig farvel til eventuelle fordommer mot klasse-D-forsterkere .
Kombinasjonen av forsterkermodulene fra Pascal , det store antallet Tesla-spoler , den svært effektive strømforsyningen og en svært godt organisert og flott oppløst lyd , gjør det etter min mening umulig å høre om dagens beste forsterkere benytter det ene eller det andre forsterkerprinsippet . Det U-188 definitivt tar med seg av positive egenskaper fra klasse D er stålkontrollen i bassen , og den kjappe , presise og svært livlige måte å spille musikk .
Lyden
Det første du legger merke til er den utmerkede presisjonen og kontrollen , den åpne og gjennomsiktige - nesten rørliknende spillemåten , og forsterkerens flotte holografi og imponerende fokus .
32 Stereo + 9 / 24