Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 - Page 52

+ HIFI » JBL 4309

52

MUSIKKLYKKE OG HORN

JBL er eksperter på hornhøyttalere , og har et imponerende antall konstruksjoner bak seg . Men med 4309 har de virkelig klart å lage en perfekt kombinasjon av horndiskant , snerten bass og masse musikkglede .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi har lyttet mye til høyttalerne fra JBL den siste tiden . Nå sist 4349 som er omtrent 5 ganger så stor som denne kompakte stativhøyttaleren . Likevel føles 4309 som en høyttaler med samme DNA og samme spilleglede .

Det er selvsagt benyttet et horn , noe JBL har på svært mange av sine nye HDI-høyttalere og selvsagt hele serien av monitorer med den tradisjonelle blå frontplaten . Vil du ha en standard dome-diskant er det modellene L82 og L100 du bør kikke på .
Alle JBL-høyttalerne vi har hatt inne har hatt en helt spesiell kvalitet , og den kan potensielt være viktig å ta med seg når nye høyttalere skal vurderes . Jeg spiller mer musikk , og jeg smiler mer når jeg gjør det . Kanskje er ikke høyttalerne helt perfekte på alle måter , men de er aldri kjedelige eller intetsigende , og jeg slipper å lete etter spesielt gode innspillinger for å kose meg foran stereoanlegget . De spiller stort sett alt , og gjengivelsen handler mer om musikken og mindre om hvordan lyden er skrudd til i studioet .
Kompakt og lettplassert
Jeg fikk beskjed om at disse høyttalerne spiller flott rett ut av esken , og det gjør de . De er spilleglade og viser seg frem med glimrende dynamikk og basskontroll selv med null timer innspilling . Diskanten er flott , men her kommer noen titalls timer innspilling godt med for at de skal bli kvitt litt harde kanter og åpne seg skikkelig opp . Når det er gjort kan du trygt glemme alle fordommer
Stereo + 7 / 21