Stereo+ Stereopluss.no 2/2021 | Page 46

+ HIFI

RØRENDE VAKKERT

Det rykker litt ekstra i foten når esken med Manley Stingray II kom inn gjennom døren , og etter en times tid var det klart for uvanlig vakkert klingende musikk .
Tekst : Håvard Holmedal
» Manley Stingray II

46

Nå er ikke rør i seg selv noen garantist for at det låter bra . I det hele tatt er det svært sjelden en kan forvente at forsterkere låter på den ene eller den andre måten basert på hvilken forsterkerklasse det er . Det finnes gode klasse D-forsterkere , og rørforsterkere som ikke helt gjør seg fortjent til prislappen .

Likevel – Manley er ikke noen hvem som helst . Likevel er det ikke for hifi-greiene sine de er mest kjent . De har opparbeidet seg legendestatus blant studiofolket , og leverer alt fra forforsterkere , mikrofonforsterkere , equalizere , kompressorer og mastering-utstyr . I tillegg kommer et lite antall meget gode mikrofoner .
De har også en del annet hifi-utstyr enn denne integrete forsterkeren , men importøren Lydglede ser ut til å først og fremst konsenterer seg om Stingray II .
Mye personlighet Jeg er ikke helt sikker på hva de tenkte da de kom opp med designen til Stingray II . Sannsynligvis ingen ting annet enn at design følger funksjon , men jeg følger likevel at det betydelig potensiale for forbedringer , for å si det litt diplomatisk , når det gjelder design . Men det du får er likevel håndlaget i Chino , California og har du allerede bestemt deg for at rør er det du trakter etter , er det jo en viss mulighet for at utseendet på forsterkeren ikke har avgjørende betydning . Likevel går det kanskje en slags grense for hvor industrielt et produkt for hjemmebruk kan se ut ? Noen vil sikkert si at det også gjelder fjernkontrollen , men den passer tross alt godt sammen med designet på forsterkeren .
Det Manley har endt opp med er en sekskantet konstruksjon som er nesten 50cm bred og 35cm
Stereo + 2 / 21